Австралієць Пітер Фрідман купив гітару Курта Кобейна за рекордні 6 млн доларів

20:08, 21.06.2020
Австралієць Пітер Фрідман купив гітару Курта Кобейна за рекордні 6 млн доларів

Пітер Фрідман пообіцяв, що гітара буде регулярно демонструватися на різних виставках по всьому світу.

Засновник австралійської компанії з виробництва мікрофонів Rode Microphones Пітер Фрідман придбав акустичну гітару моделі Мартін D-18Е, що належала покійному лідеру гурту Nirvana Курту Кобейну, під час аукціону в Беверлі-Гіллз.

 

Пан Фрідман переміг на аукціоні запропонувавши за гітару Кобейна рекордну ціну - більше 6 мільйонів доларів.

 

Як передає «Україна молода», про це повідомляє аукціонний дім Julienʼs Auctions.

 

Саме на цій гітарі музикант грав на легендарному концерті в рамках серії MTV Unplugged у 1993 році.

 

Запис виступу видали після смерті Кобейна під назвою «Unplugged in New York». Ця платівка вважається одним з найвідоміших концертних альбомів усіх часів.

 

Пітер Фрідман пообіцяв, що гітара буде регулярно демонструватися на різних виставках по всьому світу, а всі доходи від цього передаватимуть на благодійність.

 

За даними аукціонного будинку, це новий світовий рекорд ціни гітари.

 

Раніше найдорожчою гітарою вважалася модель чорного стратокастера від Fender, на якій Девід Гілмор з Pink Floyd грав під час запису альбому «The Dark Side of the Moon». У 2019 році її продали на аукціоні за 3,95 мільйона доларів.

 

До речі, 27 жовтня 2019 року кардиган лідера гурту Nirvana Курта Кобейна зі знаменитого концерту MTV Unplugged у Нью-Йорку 1993 року продали на аукціоні за 334 тисячі доларів, трохи більше коштувала гітара музиканта.

 

Курт Кобейн — лідер гурту Nirvana та найвідоміший представник жанру грандж, покінчив життя самогубством у віці 27 років приблизно через півроку після запису альбому MTV Unplugged, який розійшовся у продажу тиражем понад 5 мільйонів копій.