Грузія і Греція визнані найбезпечнішми для туристів під час пандемії

18:05, 17.06.2020
Грузія і Греція визнані найбезпечнішми для туристів під час пандемії

Першою рекомендацією для туристів представлено Тбілісі – столицю Грузії.

Грузія, Греція та Хорватія очолюють список найбезпечніших для мандрівників країн у Європі в умовах відкриття кордонів після карантину, запровадженого через пандемію коронавірусу в світі.

 

Як передає «Україна молода», відповідний список склав туристичний сайт European Best Destination.

 

Зокрема, для туристів обрано деякі з напрямків, які найменше зачепив COVID-19 (до 600 разів менше випадків COVID-19, якщо порівняти з найбільш постраждалими від коронавірусу європейськими країнами – ред.).

 

Зазначається, що у представлених місцях також реалізовано дуже специфічні протоколи гігієни в житлових приміщеннях, ресторанах і магазинах, як-от заміна фільтрів кондиціонування повітря між кожним перебуванням мандрівника.

 

Ці напрямки також виграють через близькість до лікарень і тим, що мають більшу кількість лікарняних ліжок на одного жителя, як порівняти з більшістю європейських країн.

 

Так, першою рекомендацією для туристів представлено Тбілісі – столицю Грузії. Зазначається, що країна дуже швидко відреагувала на епідемію, стримавши вірус на вкрай низькому рівні. У Грузії в 260 разів менше випадків COVID-19, ніж у найбільш постраждалих європейських країнах. Також сайт рекомендує для відвідування грузинське місто Батумі.

 

Далі в списку представлено грецький острів Корфу і місто Превеза. У Греції  кількість заражених людей у 50 разів менша, ніж у найбільш постраждалих європейських країнах.

 

Сайт також пропонує відвідати Хорватію (Загреб, Рієка) й такі регіони у Португалії, як Мадейра, Азорські острови, Алентежу й Алгарве.

 

Із повним списком найбезпечніших місць для туризму можна ознайомитися на сайті European Best Destination.