Валерія Шкаброва стала топ-менеджером на залізниці у 24 роки

08:28, 08.04.2020
Валерія Шкаброва стала топ-менеджером на залізниці у 24 роки

Валерія Шкаброва була секретаркою, а стала топ-менеджером ПрАТ «Київ-Дніпровське міжгалузеве підприємство промислового залізничного транспорту».

Молода 24-річна дівчина Валерія Шкаброва, яка лише два роки тому завершила Національний авіаційний університет, сягнула неабияких кар’єних щаблів: стала членом наглядової ради залізничного підприємства із зарплатнею в розмірі 160 тисяч гривень щомісяця.

 

Йдеться про наглядову раду ПрАТ «Київ-Дніпровське міжгалузеве підприємство промислового залізничного транспорту» - приватне акціонерне товариство, 100% акцій якого належать державі в особі Міністерства інфраструктури України. 

 

Відповідний наказ про призначення пані Шкабрової підписав міністр інфраструктури Владислав Криклій ще на початку березня, ал відомо про це скандальне призначення стало лише зараз, передає «Україна молода».  

 

З відкритих джерел відомо, що зарплата члена наглядової ради на цьому підприємстві сягає 160 тисяч гривень в місяць.

 

Яким чином у відомстві відбирали кандидатів і чи має Шкаброва відповідні досвід та освіту – в міністерстві не повідомляють.

 

Скандальне призначення дівчини вже викликало обурення громадськості. Спільнота «Я підтримую НАБУ» зазначає у Facebook, що Валерія Шкаброва (в дівоцтві Мельничук) раніше працювала… секретаркою у Солом'янській районній адміністрації Києва!

 

 

«Тому її кар'єрний зліт вражає», - зазначають у спільноті.

 

І цікавляться щодо таємних конкурсів та космічних зарплат на стратегічних державних підприємствах: «Кого і як у відомстві Криклія призначають на «хлібні» посади?».

 

Адже Валерія Віталіївна в розпорядженні міністра Криклія визначено одним з трьох представників держави для забезпечення укладення цивільно-правових договорів.

 

А колишній топ-менеджер «Приватбанку» Богдан Лесюк написав у Facebook: «Гей, там зверху, ви зовсім …? До складу наглядової ради на залізниці увійшла 24-річна дівчина (!) з вражаючою зарплатою. Поки в країні всі прикуті до ситуації, пов'язаної з поширенням коронавірусу і його впливом на економіку країни, наглядова рада поповнився ще одним учасником.

 

Зазначимо, що член спостережної ради акціонерного товариства «Укрзалізниця», колишній народний депутат Сергій Лещенко в березні задекларував 332 тисячі гривень винагороди за роботу як члена спостережної ради, таку ж суму він задекларував у лютому.