У Славському собака з пораненою лапою врятував травмованого туриста

18:22, 01.03.2019
У Славському собака з пораненою лапою врятував травмованого туриста

Михайло Барна та його Лайк (фото: tvaryny.com, Михайло Барна)

У п'ятницю 1 березня о 1.35 собака Михайла Барни зі селища Славське Сколівського району врятував 41-річного туриста зі Львова.
 
Як повідомляє "Львівська мануфактура новин", чоловік лежав на дні обриву, не міг самостійно піднятися на поверхню.
 
"Обезсилений чоловік знаходився на крутому схилі обабіч дороги біля ріки. Не подавав жодних звуків. Очевидно, зробив легкий рух - і собака зреагував на нього. Лайк - так звуть пса - загавкав і потягнув господаря у сторону обриву. Михайло викликав рятувальників, - розповідає Володимир Яворівський зі Славської пошуково-рятувальної частини.
 
За його словами, за допомогою ноші та мотузок рятувальники витягнули потерпілого. У нього була підозра на травму спини. Зараз він у лікарні. Якби не Лайк, чоловік до ранку, напевно, не дожив - замерз би. У Славському ночі особливо холодні.
 
Михайло Барна ще три роки тому працював рятувальником. Зараз - приватний підприємець. Уночі повертався зі собакою з роботи додому.
 
"Лайк у нас живе четвертий рік, його ми купили і подарували синові. Це західна сибірська лайка. Зараз кульгає на одну лапку. У нього хтось вистрелив, - говорить господар собаки Михайло Барна. - Лайка ніхто не вчив шукати людей. Уночі це трапилося вперше. Спочатку я подумав, що так він реагує на якусь тварину. Стало цікаво - на цьому місці засвітив ліхтариком. А там людина лежить".
 
Як писала "УМ" у вересні, у Черкасах відана вівчарка допомогла врятувати свою господарку з каналізаціного люку. А в Англії спаніель врятував однорічну дівчинку, яка задихалася уві сні.