Марк Цукерберг розповів у Сенаті про відповідальність за витік даних та свідчення про втручання Росії у вибори

08:06, 11.04.2018
Марк Цукерберг розповів у Сенаті про відповідальність за витік даних та свідчення про втручання Росії у вибори

Марк Цукерберг дав свідченння в Сенаті США під час відкртитих слухань

Засновник соціальної мережі Facebook Марк Цукерберг під час відкритих слухань у Сенаті США щодо факту витоку даних понад 50 мільйонів користувачів, а також зазначив, чи можна довіряти інформацію, що ці дані наразі зберігаються в Росії, а також про допити у справі про втручання Росії у вибори.

Про це повідомляють світові ЗМІ.

Марк Цукерберг взяв на себе провину та відповідальність за витік особистих даних користувачів соцмережі. Скандал із витоком даних, пов’язаний із Cambridge Analytica він назвав "очевидною помилкою", однак запевнив, що його соцмережа вживала заходів.

"Ми зняли програму, і ми вимагали, щоб як розробник додатків, так і Cambridge Analytica видалили і припинили використовувати будь-які дані, які вони мали. Вони сказали нам, що вони це зробили. У ретроспективі це було явною помилкою повірити їм. Ми повинні були прослідкувати і зробити повну перевірку. І цю помилку ми більше не повторимо", - сказав він.

Ситуацію з використанням даних користувачів для PR-компаній, ансамперед для впливу на громадську думку на виборах з боку Росії, Марк Цукерберг назвав "гонкою озбброєнь". Він визнав, що компанія не дуже активно реагувала на такі загрози.

"Є люди в Росії, чия робота полягає в експлуатації наших систем і інших інтернет-систем... Тобто це "гонка озброєнь". Вони будуть продовжувати удосконалюватися в цьому. І ми повинні інвестувати в те, щоб ставати краще", – сказав Цукерберг, наголосивши, що методи розповсюдження політичної дезінформації будуть вдосконалюватися.

При цьому він зазначив, що спецпрокурор Роберт Мюллер, який розслідує факти втручання Росії у вибори в США, не допитував його у цій справі.

Водночас, засновник Facebook додав, що Мюллер опитав інших співробітників соцмережі, але відмовився повідомити деталі.

"Наша співпраця із спецпрокурором конфіденційна і я хочу бути впевненим, що не розповім щось конфіденційне на відкритому слуханні", - пояснив Марк Цукерберг.

До того ж він додав, що не має підтверджень інформації, що дані понад 50 мільйонів користувачів у Facebook, викрадені Cambridge Analytica, зберігаються в Росії.



Нагадаємо, Facebook втратив 58 мільярдів доларів капіталізації після того, як стало відомо про те, що за допомогою сторонніх програм компанія Cambridge Analytica отримала доступ до особистої інофрмації користувачів.