У соцмережі Facebook видалили понад 270 аккаунтів російської «фабрики тролів»

10:57, 04.04.2018
У соцмережі Facebook видалили понад 270 аккаунтів російської «фабрики тролів»

Марк Цукерберг повідомив про "війну" із російськими фейками (Mark Zuckerberg / Facebook)

Засновник Facebook Марк Цукерберг повідомив, що у соцмережі видалили понад 270 аккаунтів, які пов’язані із так званою компанією "Агенство інтернет досліджень", яку пов’язують із соратником Путіна Євгенієм Пригожиним та називають "фабрикою тролів".

"З даних, що ми зібрали, видно, що дані акаунти контролюються і управляються "Агентством інтернет-досліджень", — сказав Марк Цукерберг.

Він додав, що "фабрика тролів" маніпулювала людьми по всьому світу, тому не бажає присутності фейків у соцмережі в будь-якому вигляді.

"Це російське агентство неодноразово діяло обманними шляхами та намагалось маніпулювати людьми в США, Європі та Росії – ми не хочемо, щоб вони були на Facebook будь-де у світі", – написав він.

При цьому наголошується, що видалені акаунти велися найчастіше російською та мали незначне політичне забарвлення, а також мали тисячі підписників.

"Тролів" цікавили маніпуляції з інформацією щодо Азербайджану, Узбекистану та України.

"Ми покращили наші методи, щоб уникнути втручання держав в іноземні вибори, і ми створили більш просунуті інструменти для видалення підробних акаунтів", – зазначив Марк Цукерберг та навів приклади виборів у Франції, Німеччині, США та інших країнах.

Він також повідомив, що найближчим часом користувачі зможуть за допомогою спеціального інструменту перевірити, чи стежили вони за сторінками, які були під контролем "фабрики тролів".

Нагадаємо, Facebook втрапив у скандал, а Марк Цукерберг втратив 58 мільярдів доларів після того, як стало відомо, що за допомогою соцмережі незаконно збирали ообисті дані користувачів та налізувалися їх вподобання, щоб отриману інформацію використувавти на виборах або для онлайн-маркетингу.