Київський прокурор Олег Білоус отримав догану за роздягання на реаліті-шоу

22:13, 02.04.2018
Київський прокурор Олег Білоус отримав догану за роздягання на реаліті-шоу

Олег Білоус оскандалився роздяганням на в шоу «ЛавЛавСаr» (скріншот відео)

Кваліфікаційно-дисциплінарна комісія прокурорів винесла Олегу Білоусу догану за роздягання до гола та нецензурщину під час зйомок програми, яку транслювали на каналі ТЕТ.

Про це повідомляється на сайті КДКП.

"Одним із учасників цього телешоу був прокурор Київської місцевої прокуратури № 7 м. Києва Білоус О.Д., який, незважаючи на те, що був і є публічною особою при виконанні службових обов’язків, нехтуючи авторитетом органів прокуратури та ігноруючи вимогами правил поведінки прокурорської етики, передбаченої Законом України "Про прокуратуру", Присягою прокурора та Кодексом професійної етики та поведінки прокурорів, чітко усвідомлюючи, що передача буде транслюватися у ефірі, проявив самовпевненість, недотримався передбаченої Законом України "Про захист суспільної моралі" загальноприйнятої суспільної моралі, етичних норм та правил поведінки, чим скомпрометував звання прокурора та в цілому авторитет органів прокуратури", - ідеться в рішенні КДКП.

Однак у рішенні відмічається, що зображення оголених частин тіла прокурора були заретушовані, а нецензурні слова "запікані" під час монтажу.

"Продовжуючи свою негативну поведінку, з метою перемоги у конкурсі Білоус О.Д. непрогнозовано роздягнувся на знімальному майданчику перед учасниками конкурсу, оголивши свої інтимні місця і тривалий час перебував у такому вигляді, у зв’язку з чим знімальна група змушена була вжити технічні засоби для їх "розмитості", - наголошується у рішенні прокурорів.

Олег Білоус на комісії пояснив, що знімався у програмі під час відпустки, а не в робочий час, а сценарію програми не було, всі дії відбувалися незаплановано.

Свою участь у програмі Олег Білоус пояснив бажанням допомогти молодшій сестрі Діані оплатити навчання. Що і зробив, підписавши договір про відмову від призу в її користь.

Однак у комісії вирішили, що Олег Білоус скомпроментував звання прокурора.