Australian Open: Еліна Світоліна стала третьою українкою, яка вийшла до 1/8

16:24, 20.01.2024
Australian Open: Еліна Світоліна стала третьою українкою, яка вийшла до 1/8

Для Світоліної це четвертий вихід у другий тиждень австралійського мейджора. (facebook.com/UkrainianTennisFederation)

Еліна Світоліна стала третьою представницею України, якій вдалося вийти у четверте коло Відкритого чемпіонату Австралії у суботу, 20 січня.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє Федерація тенісу України.

 

«Маємо черговий національний рекорд! У третьому раунді перша ракетка України впевнено перемогла представницю Швейцарії Вікторію Голубич – 6:2; 6:3», - йдеться у повідомленні Федерації.

 

Для Світоліної це четвертий вихід у другий тиждень австралійського мейджора. Її найкращий результат у Мельбурні – 1/4 фіналу (2018, 2019).

 

Раніше Даяна Ястремська стала авторкою чергової сенсації на Відкритому чемпіонаті Австралії. У третьому раунді вона взяла гору над 27-ю сіяною Еммою Наварро – 6:2; 2:6; 6:1! Таким чином одеситка приєдналася до Марти Костюк і зіграє в 1/8-й першого мейджора сезона.

 

                                                                            Даяна Ястремська.

 

Нагадаємо, Даяна починала свої виступи в кваліфікації, отже, це її шоста перемога на кортах Мельбурна. І на додаток – особистий рекорд на австралійському турнірі.

 

Як повідомляла «УМ», напередодні 21-річна українська тенісистка Марта Костюк встановила особистий рекорд на Australian Open - вперше в кар'єрі вийшла до 1/8 фіналу цього турніру.

 

Перед турніром перша ракетка України Еліна Світоліна розповіла про мотивацію, яку їй дає український народ після повернення у теніс.