Звернення UESF: Міжнародна федерація кіберспорту закликає призупинити членство росіян

11:23, 19.01.2024
Звернення UESF:  Міжнародна федерація кіберспорту закликає призупинити членство росіян

IESF вирішило призупинити членство російської федерації кіберспорту (RESF) за зверненням UESF.

Членство Федерації комп’ютерного спорту росії (RESF) призупинила Міжнародна федерація кіберспорту (IESF) у своєму складі через порушення статуту організації.

 

Як інформує УМ, про це повідомило видання Players із посиланням на офіційний сайт IESF.

 

Це рішення ухвалило керівництво міжнародної федерації через те, що ФКС Росії почала працювати на окупованих Росією територіях України.

 

Призупинення членства ФКС діятиме до засідання генеральної асамблеї IESF, на якій члени організації мають вирішити, поновити чи відновити російську федерацію, чи продовжити відсторонення, допоки ФКС "не усуне причину призупинення" її членства.

 

"Прагнучи досягти справедливого та всебічного розуміння цього питання, Комітет з питань членства IESF провів онлайн-зустрічі з представниками як української федерації, так і російської. Ці зустрічі були покликані сприяти ретельному вивченню перспектив та представленню фактичної інформації від кожної сторони.

 

Після цих обговорень Комітет з питань членства IESF зібрався на оглядову сесію та розглянув усі надані докази як від України, так і від Росії. Комітет з питань членства IESF рекомендував Правлінню IESF призупинити членство ФКС РФ", - йдеться в офіційному повідомлені Міжнародної федерації кіберспорту.

 

Як повідомляла УМ, щоденно росія здійснює понад 10 кібератак на Україну.