Олександр Шовковський призначений головним тренером ФК «Динамо»

19:25, 11.12.2023
Олександр Шовковський призначений головним тренером ФК «Динамо»

Олександр Шовковський провів свою першу прес-конференцію у якості головного тренера «Динамо». (fcdynamo.com)

Президент ФК «Динамо» Ігор Суркіс після домашнього матчу з «Оболонню», у якому «біло-сині» перемогли з рахунком 2:0, повідомив про офіційне призначення Олександра Шовковського головним тренером клубу.

 

Сталося це після чотирьох поспіль перемог «динамівців» на поліях Чемпіонату України.  

 

Як інформує Україна молода, позицію Суркіса наводить сайт «Динамо» у понеділок.

 

«Олександр Шовковський позбавлений приставки «виконувач обов'язки» та став повноцінним головним тренером «Динамо, - йдеться у повідомленні.

 

У «Динамо» нагадують, що «Олександр Володимирович став виконувачем обов'язки головного тренера "біло-синіх" після поразки від "Шахтаря" (0:1) у 13-му турі, після чого біля керма команди виграв чотири матчі поспіль у чемпіонаті України».

 

При цьому, Ігор Суркіс зазначив:

 

«Тепер він (Шовковський – Ред.) головний тренер вже без приставки «в.о.». Він вміє налаштовувати команду, він динамівець по своїй суті, тож і я, і уболівальники сподіваємося, що усе буде добре, і у другій частині сезону ми станемо чемпіонами…

 

Хлопці в роздягальні з радістю сприйняли новину, поаплодували. Відчуваю, що після зимової перерви усе буде добре. Я привітав усіх з прийдешніми святами, Новим роком, побажав їм здоров’я, всього найкращого, а найважливіше – миру в нашій країні, в усіх домівках, щоб нарешті ця агресія з боку нашого ворога закінчилася».

 

Після цього Олександр Шовковський провів свою першу прес-конференцію у якості головного тренера «Динамо».

 

 

Зауважимо, що Шовковський вперше в кар'єрі працюватиме головним тренером основної команди. Досі він входив до тренерського штабу Мірча Луческу.

 

Перший офіційний матч Шовковського в статусі повноцінного головного тренера "Динамо" проведе наприкінці лютого, тоді "Динамо" гратиме проти "Металіста 1925".

 

Як повідомляла «УМ», 3 листопада Мірча Луческу подав у відставку з посади головного тренера "Динамо" та оголосив про закінчення кар’єри. Це сталося після поразки в матчі з "Шахтарем" (0:1) у рамках чемпіонату України.