Паралімпіада-2024: російських спортсменів допустять до змагань в Парижі

17:03, 29.09.2023
Паралімпіада-2024: російських спортсменів допустять до змагань в Парижі

Російські спортсмени змагатимуться на Паралімпіаді в Парижі після того, як IPC проголосував проти повної заборони. (Фото з відкритих джерел)

Участь у Паралімпіаді в Парижі у 2024 році зможуть взяти російські спортсмени, як звичайні або нейтральні учасники.

 

Як інформує УМ,про це повідомило агентство Reuters.

 

Міжнародний паралімпійський комітет (МПК) 29 вересня відмовився від повної заборони на участь росіян у змаганнях. Пізніше МПК має вирішити, чи будуть вони виступати в повній екіпіровці національної збірної, чи змагатимуться як нейтральні спортсмени.

 

«На Генеральній асамблеї МПК у Бахрейні члени МПК проголосували 74 проти 65 (13 утрималися) проти пропозиції про повне призупинення Національного паралімпійського комітету росії через порушення її конституційних зобовʼязань щодо членства», — повідомили в Міжнародному паралімпійському комітеті.

 

3 березня 2022 року Паралімпійський комітет усунув спортсменів із росії та білорусі від участі в зимовій Паралімпіаді 2022 року в Пекіні на тлі вторгнення військ рф в Україну. Тоді низка збірних висловили небажання змагатися з росіянами та білорусами. Паралімпійський комітет росії назвав заборону незаконною та необґрунтованою.

 

Паралімпійські ігри пройдуть у Парижі із 28 серпня по 8 вересня 2024 року.

 

Як повідомляла УМ, Паралімпіада: Україна здобула 98 медалей.