Зеленський з нагоди Дня фізичної культури: «Маємо бути у формі, щоб росіяни нас боялися»

14:04, 09.09.2023
Зеленський з нагоди Дня фізичної культури: «Маємо бути у формі, щоб росіяни нас боялися»

Орден князя Ярослава Мудрого ІV ст. отримала олімпійська чемпіонка Ольга Харлан. (Фото Офісу президента)

Президент України Володимир Зеленський поспілкувався зі студентами 29 навчальних закладів сфери фізичної культури та спорту із різних регіонів країни з нагоди Дня фізичної культури та спорту, який відзначається  суботу, 9 вересня.

 

Також глава держави зустрівся з переможцями ІІІ Європейських ігор, на яких збірна України виборола третє загальнокомандне місце.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє Офіс президента.

 

Зеленський наголосив, що спорт впливає на багато сфер життя – від фізичного виховання й психологічної стійкості конкретної людини до міжнародної політики.

 

 

«Україна стає впливовою державою, і спорт є невід’ємною частиною цього впливу», – переконаний президент.

 

Тому велику вагу мають успіхи українських спортсменів на міжнародних змаганнях, адже вони – обличчя країни.

 

Глава держави додав, що не менш важливим є здоров’я кожного українця та народу загалом. Президент зізнався, що заняття спортом його особисто дуже мобілізують та допомагають підтримувати працездатність, зняти напругу та впорядкувати психологічний стан.

 

«І взагалі – треба просто бути у формі. Треба, щоб росіяни нас боялися, тож ми всі маємо бути у формі. Країна має виглядати міцною, витривалою, бути готовою боротися. Дуже важливо, щоб наші громадяни розуміли важливість спорту. Спортсмени й політики мають популяризувати спорт як один із найважливіших напрямів», – сказав він.

 

На його переконання, важливим завданням є повернення талановитих українських атлетів з-за кордону. Він зазначив, що, коли закінчиться війна, Україна повертатиме найкращих і вкладатиме кошти в цей напрям після війни.

 

 

Спілкуючись зі студентами Комунального закладу вищої освіти «Хортицька національна навчально-реабілітаційна академія» Запорізької обласної ради, 1200 студентів якого сьогодні змушені навчатися онлайн через повномасштабну російську агресію, Володимир Зеленський запевнив, що Україна відновить усі виші та інші заклади освіти, зруйновані внаслідок вторгнення росії.

 

«Запоріжжя – в одній із найскладніших ситуацій. Така ж складна ситуація на Харківщині, на Півдні. Пріоритети щодо відбудови будуть такі, що той, хто постраждав більше, буде відбудований раніше. Прикордонні області житимуть нормальним життям. Там буде безпечно. Нам ще не вистачає підтримки щодо протиповітряної оборони», – зазначив глава держави.

 

 

Тоді як під час зустрічі з переможцями ІІІ Європейських ігор Зеленський вручив спортсменам нагороди.

 

Зокрема, орден князя Ярослава Мудрого ІV ступеня отримала олімпійська чемпіонка, чемпіонка ІІІ Європейських ігор із фехтування Ольга Харлан.

 

 

Вона зазначила, що всі члени національної збірної раді тому, що сьогодні можуть тренуватися, виступати, прославляти нашу країну, підіймати український прапор і робити все можливе, щоб Гімн України чув увесь світ. Ольга Харлан подякувала тим, завдяки кому це можливо, зокрема Збройним Силам і всім захисникам України.

 

Також орден князя Ярослава Мудрого V Зеленський вручив чемпіонці та бронзовій призерці Європейських ігор із кульової стрільби Олені Костевич і чемпіону з тайського боксу Муей Тай Ігорю Любченку.

 

Президент зазначив, що українські спортсмени слугують взірцем для дітей, які прагнуть на них рівнятися.

 

 

Як повідомляла "УМ", Ольга Харлан пишається бути співробітницею СБУ і додає: "Хай росіяни бояться!".