Благодійний велотур: журналіст із Люксембургу Мішель Мертен проїхав 2 тис км до Вінниці

14:24, 08.08.2023
Благодійний велотур: журналіст із Люксембургу Мішель Мертен проїхав 2 тис км до Вінниці

Мішель Мертен з собою возив прапори різних країн, а український почепив на плечі (Фото: Вінницька міська рада)

Журналіст Мішель Мертен із Люксембургу вирішив подолати на велосипеді понад 2000 км і приїхати до України у Вінницю задля збору коштів для підтримки українських волонтерів та ЗСУ.

 

З початку липня він велосипедом подолав велику відстань, привертаючи увагу громадськості та медіа. Ця акція допомагає збирати гроші на підтримку важливих справ та залучати увагу до потреб України. 

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє Вінницька міськрада.

 

Поза збором коштів, Мішель Мертен також активно допомагає розвивати харківський проєкт, який займається пакуванням сухпайків, а також підтримує реабілітаційний центр для дітей в Карпатах.

 

Власний блог став місцем, де Мішель поділяється своїм велосипедним туром. Чоловік планував прокатитися до Стамбула цього літа, але пропозиція супроводжувати громадську організацію "LUkraine asbl" в автоколоні з Люксембургу до України змінила його плани.

 

Під час одного з відвідувань Києва, Мішель відчув міцне зв'язок із цією країною і вирішив, що ще повернеться сюди.

 

«Коли я стояв на оглядовому майданчику в Києві незабаром після Різдва і дивився вниз на Дніпро, я зрозумів, незважаючи на повітряну тривогу: сюди треба повернутися влітку 2023 року. Тому я взяв відпустку і 1 липня вирушаю у благодійний велотур з Люксембургу до Києва. Це знак солідарності з прекрасною країною, яка потребує допомоги», — писав Мішель.

 

6 червня журналіст Мішель Мертен успішно дістався до Вінниці, завершивши свій велосипедний тур. Він був привітаний велосипедистами з міської та обласної спортивних шкіл. Маршрут його подорожі пролягав через кілька країн, зокрема Люксембург, Шенген, Нюрнберг, Пльзень, Прагу, Освенцим, Краків, Львів, Івано-Франківськ та Бар.

 

На Мішелі були різні прапори країн, через які він проїхав, а також український прапор, який він носив на плечі. Він висловив глибоку прихильність до України та українського народу, зазначивши, що Люксембург і Україна мають схожі історичні долі. Мішель зазначив, що Люксембург був окупований нацистами в той же день, коли й Україна святкує День визволення – 10 травня.

 

Організація "LUkraine asbl", яку Мішель підтримує, активно допомагає українським біженцям, забезпечуючи житло та навчання мови, а також надаючи гуманітарну допомогу та необхідні ресурси. Ця організація також інформує світ про події в Україні та воєнний конфлікт на сході країни. Мішель Мертен долучився до ряду осіб, які вживають активних заходів для збору коштів та підтримки поранених військових та потребуючих населених пунктів в Україні. 
 

Як повідомляла УМ, із Дергачівського будинку культури, який зруйнувала російська ракета на Харківщині, Олександр Коломієць на велосипеді з українським прапором проїхав через усю країну, аби залучити кошти для купівлі квадрокоптера на потреби армії.