Президент УАФ Андрій Павелко арештований судом на 60 діб

11:20, 16.06.2023
Президент УАФ Андрій Павелко арештований судом на 60 діб

Андрій Павелко проведе найближчі 60 діб у буцегарні (Фото з відкритих джерел)

Президенту Української асоціації футболу Андрію Павелку суд змінив запобіжний захід і арештував на 60 діб.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє FootballHub

 

Повідомляється, що задовольнила клопотання прокурора про зміну запобіжного заходу Павелку слідча суддя Шевченківського районного суду Львова Білинська. Міра запобіжного заходу - тримання під вартою терміном на 60 діб до 14-го серпня включно.

 

Застава у розмірі 9,88 млн гривень буде перерахована на користь держави.

 

29 листопада Печерський суд обрав президенту Української асоціації футболуАндрію Павелку запобіжний захід у вигляді арешту на 2 місяці з можливістю внесення 9 мільйонів 880 тисяч гривень застави. Заставу за Павелка одразу внесли.

 

Торік журналісти опублікували розслідування щодо Павелка. Глава УАФ живе у розкішному маєтку біля Києва, а його мати у вересня 2022 року стала власницею цього будинку і землі вартісню понад 5 мільйонів доларів.

 

У жовтні 2022 р. правоохоронці проводили у цьому будинку обшук у справі про розкрадання коштів в УАФ.

 

У 2018 р. НАБУ розпочало розслідування про можливу корупцію ФФУ при будівництві футбольних полів.

 

У лютому 2023 р. Українська асоціація футболу повідомила, що прокуратура подала до суду клопотання про відсторонення за посади Павелка на два місяці.

 

Як повідомляла УМ, президента  Української асоціації футболу Андрія Павелка Печерський районний суд Києва відправив під арешт. Його підозрюють у причетності до махінацій з будівництвом заводу з виготовлення штучної трави для футбольних полів.