Ліонель Мессі був затриманий в аеропорту Пекіна, бо забув про візу

18:39, 12.06.2023
Ліонель Мессі був затриманий в аеропорту Пекіна, бо забув про візу

Футболіста Ліонель Мессі затримала поліція через те, що у нього була відсутня віза (Фото: Cheik World)

Китайська поліція зупинила легендарного футболіста Ліонеля Мессі, який прибув до Китаю при проходженні контролю. У Китаї він у складі збірної Аргентини має 15 червня зіграти товариський матч проти місцевої національної команди.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє фотограф Cheik World у Твітері.

 

Щоправда вояж до "Піднебесної" розпочався для легендарного футболіста з неприємного епізоду. Китайська поліція затримала Ліонеля Мессі в аеропорту під час перевірки документів.

 

Сталося це через відсутність у паспорті нападника візи. Мессі прилетів у Пекін зі своїм іспанським паспортом, свій аргентинський Ліонель не взяв із собою.

Утім іспанці можуть вільно прибувати лише до Тайваня, а не до Китаю. А Мессі вважав, що це територія Китаю, тому заздалегідь не подавав запит на отримання візи.

 

Утім керівництво країни надавило на представників поліції і у підсумку форварда відпустили, оформивши прискорену візу.


Це й не дивно, адже приїзд капітана чемпіонів світу викликав у Китаї справжнє божевілля, і у разі відмови у в'їзді до країни для Мессі, китайські вболівальники могли дійти навіть до масових протестів.

 

Як повідомляла УМ, найоплачуванішим спортсменом у світі став португальський нападник Кріштіану  Роналду після переходу до футбольного клубу «Аль-Наср» із Саудівської Аравії. Його заробіток за рік становить 136 мільйонів  доларів, що є рекордом  серед футболістів.