Важкоатлетів з рф допустили до Міжнародних змагань у нейтральному статусі

09:03, 13.05.2023
Важкоатлетів з рф допустили до Міжнародних змагань у нейтральному статусі

Важкоатлети з Росії та Білорусі змагатимуться у нейтральному статусі (Фото з відкритих джерел)

Міжнародна федерація важкої атлетики (IWF) ухвалила  рішення не перешкоджати змагатися важкоатлетам з Росії та Білорусі у нейтральному статусі.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляється на офіційному сайті IWF

 

«Після сьогоднішнього онлайн-засідання Виконавчої ради (EB) IWF вирішила схвалити і застосувати "Рекомендації МОК для міжнародних федерацій та організаторів міжнародних спортивних заходів щодо участі спортсменів з російським або білоруським паспортом у міжнародних змаганнях".

Ці умови стосуються критеріїв допуску, яким повинні відповідати спортсмени з російським або білоруським паспортом для участі в змаганнях IWF, а також дотримання ними статусу суворого нейтралітету під час участі в цих змаганнях», - йдеться у повідомленні. 

 

Зазначається, що в рамках цього процесу незалежними агентствами будуть проведені індивідуальні перевірки всіх спортсменів і відповідного допоміжного персоналу з російськими або білоруськими паспортами, які мають намір взяти участь у змаганнях IWF.

 

Як повідомляла УМ, через допуск атлетів з росії та білорусі збірна Україна ухвалила рішення бойкотувати головний старт змагального сезону чемпіонату світу з дзюдо.