FIG не допускає спортсменів росії та білорусі до участі у змаганнях

08:02, 04.03.2023
FIG не допускає  спортсменів росії та білорусі до участі у змаганнях

Санкції для гімнастів росії й Білорусії продовжили на невизначений термін (Фото з відкритих джерел)

Міжнародна федерація гімнастики (FIG) продовжила заборону на участь у своїх змаганнях спортсменів і чиновників із Росії та Білорусі.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє прес-служба FIG 

 

Пресслужба FIG вказала на те, що, «на жаль, конфлікт в Україні, що почався понад рік тому, досі триває».

 

«Враховуючи виняткові обставини, пов’язані з цим конфліктом, Виконавчий комітет FIG вирішив на основі нової статті 13.3 Статуту FIG, що діє з 1 січня 2023 року, підтвердити заходи, вжиті 26 лютого 2022 року та 4 березня 2022 року, зокрема захід, згідно з яким російські та білоруські спортсмени та офіційні особи, включаючи суддів, не мають права брати участь у змаганнях FIG або змаганнях, санкціонованих FIG, до подальшого повідомлення», - йдеться в заяві Федерації.

 

Ці заходи набирають чинності негайно та замінюють усі заходи, прийняті раніше Виконавчим комітетом FIG. Федерація додає, що продовжить моніторити «загальну ситуацію» і може змінити рішення залежно від обставин.

 

Росія та її союзник Білорусь, яка дозволила використовувати свою територію як майданчик для російських військ, були відсторонені від участі в більшості змагань з олімпійських видів спорту після початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну в лютому 2022 року. Деякі міжнародні спортивні організації також запровадили обмеження щодо російських та білоруських спортсменів.

 

Як повідомляла УМ, санкції, накладені на спортсменів росії та білорусі у зв'язку зі збройною агресією проти України Міжнародний олімпійський комітет залишив у силі.