Російська гімнастка Єлизавета Богацкова сприяє викраденню українських дітей

15:01, 03.03.2023
Російська гімнастка Єлизавета Богацкова сприяє викраденню українських дітей

Російська спортсменка підтримала пропаганду з викрадення українських дітей (Фото з відкритих джерел)

Титулована російська гімнастка Єлизавета Богацкова взяла участь у пропагандистському заході з викраденими дітьми з України.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомили в Телеграм-каналі Base of Ukrainian sports.

 

20 лютого в Пензі в Росії титулована російська гімнастка Єлизавета Богацкова провела майстер-клас для українських дітей з української Донеччини, яких викрали та незаконно вивезли на територію Росії. 

 

Тобто, офіційно Єлизавета Богацкова взяла участь в пропагандистському заході «майстер-клас для дітей із Донецької народної республіки», проте маленькі українці потрапили на територію Росії незаконно. Російська спортсменка Богацкова «майстер-класом» долучилася до процесу викрадення і допомогла зробити з нього ще й пропагандистську піар-акцію.

 

«Тут вже має йтися не лише про внесення Богацкової до санкційних списків України, а й про порушення проти неї кримінальної справи», – йдеться в повідомленні.

 

Додамо, що Єлизавета Богацкова – дворазова чемпіонка Європи серед юніорів в групових вправах, володарка бронзової медалі етапу Кубка світу серед дорослих в групових вправах.

 

Нагадаємо, що Росія пояснює примусове вивезення українських дітей на свою територію «гуманітарною евакуацією» РФ відмовилася надати Україні список викрадених дітей, які хочуть повернутися в Україну.

 

Як повідомляла УМ, уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець заявив, що російську омбудсманку тетяну москалькову підозрюють у причетності до депортації українських дітей, за що міжнародні партнери можуть накласти на неї санкції.