Король футболу Пеле повільно програє боротьбу з раком

15:09, 27.12.2022
Король футболу Пеле повільно програє боротьбу з раком

Легендарний бразилець Пеле бореться із раком: втім лікування хіміотерапією не допомагає. (Фото з відкритих джерел)

Легенда світового футболу Пеле, який хворий на рак, попрощався з родиною, стан здоров'я погіршився. Його рідний клуб готується до церемонії прощання з легендарним футболістом.

 

Як інформує Україна молода, про це спортивний менеджер Френк Халід написав у соцмережі.

 

«Пеле, який перебуває у шпиталі, попрощався зі своєю сім'єю і друзями. Легенда футболу повільно програє битву з раком. Його родина каже, що стан погіршується дедалі більше», – написав Халід, посилаючись на сім'ю 82-річного бразильця. В лікарні журналістам відмовляються надавати офіційну інформацію про стан здоров'я Пеле.

 

Тим часом у соціальних мережах з'явилося відео, зняте на стадіоні бразильського «Сантоса», з якого можна зробити висновок, що клуб готується до церемонії прощання з легендарним футболістом. 

 

«Пеле ще живий, але «Сантос» уже готується до похорону. Клуб встановив на полі величезний намет, а також підготував велику золоту труну із зображеннями Пеле», – написав місцевий журналіст Мігель Анхель Веласкес.

 

Едсон Арантес до Насіменто (справжнє імя легенди) – єдиний футболіст, який тричі вигравав чемпіонат світу. За версією ФІФА є найкращим гравцем минулого століття.

 

Нагадаємо, в кінці листопада Пеле було госпіталізовано до Сан-Паулу. Пізніше з'явилася інформація, що легендарний бразильський футболіст не реагує на хіміотерапію і йому надається паліативна допомога, призначена для полегшення болю. Пізніше лікарі повідомили, що його стан стабілізувався.

 

Як повідомляла УМ, нападник збірної Бразилії Неймар своїм голом у ворота збірної Хорватії наздогнав короля футболу Пеле на вершині списку бомбардирів жовто-зелених.

 

Відтак в обох бразильців по 77 забитих голів за національну збірну «чарівників м’яча»