Україна, Іспанія та Португалія подали спільну заявку на проведення ЧС-2030 з футболу

16:51, 05.10.2022
Україна, Іспанія та Португалія подали спільну заявку на проведення ЧС-2030 з футболу

Брифінг за участі Фернандо Гомеса, Луїса Рубіалеса та Андрія Павелка. (Фото uefa.com)

Україна, Іспанія та Португалія офіційно подали спільну заявку на право проведення фінальної частини Чемпіонату світу з футболу 2030 року.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє офіційний сайт Української асоціації футболу в середу.

 

Зазначаєтья, що 5 жовтня у штаб-квартирі УЄФА відбувся брифінг за участі президента Федераціі футболу Португалії Фернандо Гомеса, президента Королівської федерації футболу Іспанії Луїса Рубіалеса та президента Української асоціації футболу Андрія Павелка.

 

«Федерація футболу Португалії та Королівська федерація футболу Іспанії залучили Україну до заявки на проведення Чемпіонату Світу-2030. Обидві асоціації повідомили про своє прагнення УЄФА, який одразу висловив свою повну підтримку.

 

Приклад завзятості та стійкості українського народу надихає, тому дану ініціативу спрямовано на здійснення внеску у відновлення країни у період відбудови завдяки силі футболу», - йдеться у повідомленні.

 

Умови участі України у заявці будуть обговорені та визначені згодом.

 

Відтепер до Координаційного комітету з підготовки заявки на проведення Чемпіонату Світу-2030 на чолі з Антоніо Ларанхо входитимуть й представники української сторони.

 

Кандидатури Португалії, Іспанії та України відповідатимуть всім критеріям та дедлайнам подачі заявки до ФІФА.

 

«Ми віримо, що футбольна сім’я всього світу підхопить та підтримає дану ініціативу. Ласкаво просимо, Україно, до заявки на Чемпіонат Світу-2030!» — ідеться у спільному офіційному прес-релізі учасників.

 

Нагадаємо, раніше повідомлялося про те, що у разі перемоги заявки Україна зможе прийняти матчі групового етапу турніру. Очікується, що до 2030 року Україна вже перебуватиме у процесі відновлення після війни.

 

Зауважимо, що також спільну заявку планують подати Саудівська Аравія, Єгипет та Греція, а ще й представники Південної Америки. ФІФА поки що продовжує переговори з претендентами.

 

Як повідомляла "УМ", воротар національної збірної України з футболу Георгій Бущан посів шосте місце у рейтингу голкіперів, що здійснили найбільшу кількість сейвів під час чемпіонату Євро-2020.