Україна розгромила Вірменію та очолила групу Ліги націй

19:30, 24.09.2022
Україна розгромила Вірменію та очолила групу  Ліги націй

Україна з різницею в п'ять голів розгромила Вірменію в Лізі Націй (Фото з відкритих джерел)

Збірна України розгромила Вірменію в матчі п'ятого туру Ліги Націй УЄФА повернулася в лідери групи. Виїзний поєдинок закінчився з рахунком 5:0 на користь «синьо-жовтих».

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє «Суспільне Спорт ».

 

Рахунок поєдинку було відкрито на 22-й хвилині. Свій дебютний гол за головну команду країни провів захисник Олександр Тимчик, який скористався прострілом Олександра Зубкова.

 

Решту голів було відкладено до другої половини зустрічі. На 57-й хвилині тандем Тимчика із Зубковим подвоїв перевагу гостей. Тепер вже захисник, пройшовши правим флангом, прострілював до штрафного, а вінгер одним дотиком спрямовував м'яч у ворота.

 

Ще за 12 хвилин Україна організувала динамічну комбінацію, яку навісом закінчував Зубков. До м'яча, що опускався поблизу воріт господарів, першим встиг нападник Артем Довбик, що оформив розгром суперника - 3:0.

 

 

До чотирьох голів різницю в рахунку доводив уже півзахисник Данило Ігнатенко. Той з-за меж карного майданчика влучно поклав м'яч у нижній кут воріт.

 

Крапку ж поставив п'ятий гол України. Його записав на свій рахунок Довбик, що оформив дубль, додавши до нього результативну передачу. 

 

Команда Олександра Петракова розпочала тиждень з розгромної поразки від Шотландії (0:3). Та через неї втратила лідерство у групі "B1" напередодні двох заключних матчів поточного розіграшу турніру - проти Вірменії та номінально домашньої зустрічі з шотландцями в Польщі.

 

Україна зустрічалася з Вірменією в третьому турі Ліги Націй. Тоді підопічним Петракова вдалося розгромити суперника в польській Лодзі, де "синьо-жовті" проводили домашні матчі на тлі повномаштабної війни в Україні.

 

У порівнянні з грою проти Шотландії до складу збірної України повернувся захисник англійського "Евертона" Віталій Миколенко. Перший матч команди цього тижня він пропускав через пошкодження. 

 

Як повідомляла УМ, українські футболісти обіцяють співвітчизників порадувати хорошою грою в лізі націй.