Україна бойкотує чемпіонат Європи із самбо через участь росіян і білорусів

17:05, 15.09.2022
Україна бойкотує чемпіонат Європи із самбо через участь росіян і білорусів

Збірна України із самбо бойкотує чемпіонат Європи і не збирається тиснути руки спортсменам з рф та білорусі, які підтримують кривавого диктатора (Фото з відкритих джерел)

Збірна України бойкотує чемпіонат Європи із самбо, який стартував у місті Нові Сад (Сербія), через допуск до участі команд країн-агресорів — росії та білорусі. 

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє Федерація самбо України (ФСУ).

 

Українці вирішили бойкотувати змагання через допуск до турніру представників країн-агресорів - росії та білорусі.

 

Незважаючи на рекомендації Міжнародного олімпійського комітету (МОК) відсторонити спортсменів вищезгаданих країн від участі у міжнародних змаганнях, Міжнародна федерація самбо (ФІАС) дозволила рф і рб виступати у нейтральному статусі під прапором ФІАС. Зокрема, на континентальній першості з самбо серед чоловіків та жінок, юніорів та юніорок, юнаків та дівчат, яка сьогодні, 15 вересня, стартувала у Сербії.

 

«У самбо є правило - тиснути один одному руки перед початком та після закінчення сутички як прояв дружності, поваги і всіх високих принципів світового спорту та олімпійського руху. Як можна тиснути руку тим, хто безцеремонно порушує ці принципи, хто підтримує війну, вбивства та військові злочини? Як взагалі можна з ними виходити на один килим? Українські самбісти не хочуть не тільки тиснути руку, а й ступати на один килим з поплічниками кривавого диктатора, війни та геноциду!» - йдеться в офіційній заяві ФСУ.

 

Зазначимо, що Міжнародну федерацію самбо очолює росіянин Василь Шестаков.

 

Як повідомляла УМ, молодіжна збірна України відмовилася від виступу на чемпіонаті світу з тайського боксу через допуск до змагань збірних Росії та Білорусі.