Чемпіонка Христина Дмитренко змінила спортивну гвинтівку на автомат

13:54, 11.05.2022
Чемпіонка Христина Дмитренко змінила спортивну гвинтівку на автомат

На змаганнях, чи у війську— я стоятиму до кінця—Христина Дмитренко (Фото МВС)

Христина Дмитренко - чемпіонка юнацьких Олімпійських ігор та призерка Чемпіонату світу з біатлону.
 
З 2016 року вона представляє на змаганнях Національну гвардію України.
 
З початком війни дівчина замість спортивної гвинтівки узяла в руки автомат та стала на захист Батьківщини проти російської навали.
 
Як інформує Україна молода, історію дівчини розповіли в МВС України.
 
Біатлоністка вже понад 12 років у спорті. У лютому вона планувала взяти участь у змаганнях в Італії, але її плани зруйнувала війна. 
 
«14-го лютого ми приїхали на збори в Карпати, вже 27-го повинні були їхати на відбіркові етапи у Швейцарію, а згодом на змагання в Італію. Але 24-го лютого я прокинулась від сповіщення подруги про початок війни. Друзі з Чернігова і Києва надсилали фотографії того жаху, який їм довелося пережити. Ми усі розуміли, що повернутися додому було неможливо, тому нас прирядити по місцю перебування», – розповідає біатлоністка Христина.
 
 
У Чернігові в Христини залишився дідусь, який увесь час ховався в укритті від нашестя «російського миру».
 
«Я ніколи в житті не могла подумати, що все так буде. Ніхто не міг подумати. Але в мене немає страху перед ворогом. Стріляю я вміло, тому в окупантів не буде шансів, – каже дівчина, – нехай я тимчасово і змінила свою гвинтівку для біатлону на автомат, але яка б зброя не була в моїх руках, перебуваю я на змаганнях чи у війську – я стоятиму до кінця! Перемога обов’язково буде за нами!».
 
 
 
Як повідомляла УМ, основна команда Івано -Франківського  «Прикарпаття» майже в повному складі стала до лав ЗСУ. Чотирнадцять футболістів і тренери клубу Першої ліги склали присягу на вірність українському народові.