Чемпіонат України з футболу догравати не будуть: переможцем назвали донецький «Шахтар»

16:30, 27.04.2022
Чемпіонат України з футболу догравати не будуть: переможцем назвали донецький «Шахтар»

Донецький «Шахтар» назвали достроковим переможцем чемпіонату країни-2021/2022. (Фото з сайта shakhtar.com)

Футбольний чемпіонат у вітчизняному елітному дивізіоні догравати не будуть.

 

Як інформує Україна молода, про це домовилися представники всіх клубів-учасників УПЛ сезону-2021/2022 під час загальних зборів, які відбулися у форматі відеоконференції.

 

Кілька місяців в прем’єр-лізі шукали можливості для поновлення змагань, однак швидкого припинення війни потрібного для рестарту ЧУ не відбулося, тож клуби української прем'єр-ліги одноголосно підтримали пропозицію про дострокове завершення сезону.

 

Підсумковий вигляд турнірної таблиці ЧУ-2021/2022 зафіксували станом на 24 лютого 2022 року – у тому стані, котрий вона мала за день до запланованого рестарту й коли російська армія розпочала повномасштабне вторгнення в Україну. Тоді на чільній позиції, маючи два очки переваги над «Динамо», перебував «Шахтар», відтак саме йому й дістався формальний титул чемпіона.

 

 «У цій ситуації це найоптимальніше рішення. Іншого варіанта просто ніхто не бачив. Наразі людей цікавить зовсім інше, а не футбол. Поживемо побачимо, як воно буде далі», – наголосив головний тренер закарпатського «Минаю» Володимир Шаран.

 

Від нагородження призерів учасники зборів вирішили відмовитися. Так само не знайшла серед них підтримки й традиційна процедура пониження аутсайдерів у класі. Прийняті рішення передали на затвердження виконкому УАФ.

 

Разом з тим формування складу учасників наступного чемпіонату планують обговорити наприкінці травня. Тоді, за ініціативою президента УАФ Андрія Павелка, має відбутися вже очна зустріч представників професіональних клубів України. Керівництво вітчизняного футбольного господарства сподівається, що на той момент ситуація в країні буде більш зрозумілою.

 

«Ініціатива полягає в тому, аби ніхто не вилітав, адже сезон дограти не вдалося. Що стосується підвищення у класі, то ми розглянемо всі варіанти, щоб задовольнити потреби уболівальників та клубів. Не виключено, що чемпіонат країни може розширитися до 18 команд», - припустив виконавчий директор УПЛ Євген Дикий.

 

Як повідомляла "УМ", українські футболісти, які грають у Європі, активно підтримують армію та біженців.