Колишній журналіст «України молодої» Віктор Іванченко помер у віці 46 років

10:24, 21.02.2022
Колишній журналіст «України молодої» Віктор Іванченко помер у віці 46 років

Віктор Іванченко працював у відомих виданнях «Україна молода», «Спорт-експрес», «Сегодня», «Команда». (Фото з відкритих джерел)

Відомий спортивний журналіст Віктор Іванченко помер у Києві 20 лютого. Йому було 46 років.

 

Тривалий період професійної діяльності журналіста був пов’язаний із газетою «Україна молода» - тут Іванченко працював у відділі спорту.

 

«Помер Вітя Іванченко - один із наймайстерніших спортивних журналістів, яких я знав, із чи не найважчою долею серед усіх моїх товаришів. Домовлялися з осені, що я нарешті точно доїду в гості. А я так і не встиг», - написав у фейсбуці Дмитро Лиховій, ескзаступник головного редактора «України молодої».

 

Віктор Іванченко народився 14 травня 1975 року. Закінчив Інститут журналістики Київського національного університету. Розпочинав свій шлях у газеті «Говорить і показує Україна».

 

Згодом працював у відомих виданнях  «Україна молода», «Спорт-експрес», «Сегодня», «Команда». В останні роки він мав серйозні проблеми зі здоров’ям – майже втратив слух, а через проблеми з ногами практично не виходив із дому. Проте журналістику не полишав: останнім часом наповнював футбольний сайт «Золотий талант України».

 

«Віктор чудово володів словом, і цим вигідно відрізнявся від більшості спортивних кореспондентів. Був майстром спортивного нарису та, якщо можна так сказати, «людського» спортивного інтерв'ю. Пам'ятаю, в нас у редакції ледь не плакали, коли читали його нарис про Оксану Баюл, — розповів  виданню «Детектор медіа» Дмитро Лиховій. — Він сам раніше займався спортом, знався з багатьма спортсменами і тренерами, тому запросто міг роздобувати ексклюзиви. В останні роки він примудрявся працювати, брати й готувати інтерв'ю для спортивних видань (за допомогою сина), навіть коли втратив слух і змогу повноцінно пересуватися».

 

                                         Віктор Іванченко (ліворуч). Архівне фото. 

 

«Сьогодні пішов з життя Віктор Іванченко, — зазначив у своєму дописі прес-аташе Національної федерації самбо Олексій Гончарук, — Мій друг, колега, однокурсник... Останніми роками він тяжко хворів, але під час зустрічей зберігав гарний настрій (як на світлині).

 

Хто може матеріально допомогти з похороном, ось номер картки - 4149439048993244 (Іванченко Віктор Миколайович). Картка у сина Андрія. Щодо похорону — завтра буде інформація».

 

                                                       Олексій Гончарук і Віктор Іванченко (праворуч). 

 

«У мене Вітя завжди викликав повагу. Це дуже порядна і світла Людина, доброзичлива, щира та привітна. Про професійні якості я не кажу - про них усі добре знають, - додає спортивний журналіст В’ячеслав Кульчицький. - З Вітею працював разом у «Спорт-Експресі», часто спілкувались. Дуже гірко усвідомлювати, що його не стало...»

 

Редакція «України молодої» висловлює щирі співчуття рідним  Віктора Іванченка.

 

Вічна і світла пам’ять, колего…