Олімпіада: МОК скасував нагородження фігуристів через допінг-скандал з росіянкою

14:06, 14.02.2022
Олімпіада: МОК скасував нагородження фігуристів через допінг-скандал з росіянкою

Росіяни примудрилися напакостити й на пекінській Олімпіаді. (Фото: сайт МОК)

Виконком Міжнародного олімпійського комітету вирішив не проводити церемонію нагородження призерів командного турніру фігуристів на Олімпійських іграх у Пекіні через скандал із позитивною допінг-пробою російської спортсменки Каміли Валієвої.

 

Як інформує УМ, про це 14 лютого повідомили на офіційному сайті МОК.

 

«В інтересах справедливості по відношенню до всіх спортсменів було б недоцільно проводити церемонію нагородження у командному заліку з фігурного катання під час Олімпійських ігор у Пекіні, оскільки в ньому братиме участь спортсмен, який, з одного боку, має позитивний результат допінг-проби А, але чиє порушення антидопінгових правил з іншого боку ще не встановлено», - сказано, зокрема, в повідомлені.

 

Також наголошується – якщо Валієва фінішує у трійці найкращих спортсменок у жіночому одиночному катанні, то і в цьому змаганні не буде "ні квіткової церемонії, ні церемонії нагородження".

 

У МОК наголосили, що за погодженням з відповідними спортсменами та НОК, організують "гідну церемонію нагородження, як тільки справа Валієвої буде завершена".

 

Нагадаємо, що команда Росії, де виступала Валієва, стала переможцем командного турніру з фігурного катання на Олімпіаді-2022.

 

Пізніше стало відомо, що у допінг-пробі, взятій у спортсменки у грудні 2021 року, знайшли заборонену речовину.

 

Російська фігуристка Каміла Валієва, у якої виявили допінг, за рішенням суду продовжить виступати на Олімпіаді у Пекіні.

 

Як повідомляла УМ, програма біатлонного турніру на Олімпіаді-2022 у Пекіні продовжилася чоловічою гонкою переслідуванням на 12,5 км у неділю, 13 лютого.