Юна акробатка Софія Тепла з Одещини встановила світовий рекорд

13:20, 11.02.2022
Юна акробатка Софія Тепла з Одещини встановила світовий рекорд

11-річна гімнастка Софія Тепла стала рекордсменкою у подоланні дистанції 20 метрів (Фото Національного реєстру рекордів України)

11-річна українська гімнастка Софія Тепла з міста Подільськ Одеської області стала світовою рекордсменкою та отримала Сертифікат Книги Рекордів Гіннеса у Мілані. 


Як інформує Україна молода, про це повідомила керівник Національного реєстру рекордів України Лана Вєтрова.


«Софія Тепла отримала сертифікат Книги рекордів Гіннеса. Українка подолала дистанцію 20 метрів contortion roll за 10,49 секунди!», – заявила Вєтрова. 


Вона зазначила, що Тепла стала єдиною українкою, яка отримала шанс виступити на всесвітньо відомому шоу рекордів Lo Show Dei Record в Мілані. 


В Італії дівчинка представляла номінацію «Мінімальний час подолання дистанції 20 метрів contortion roll».


Це неймовірно складна гімнастична вправа, коли людина прогинає тіло назад аж до того моменту, поки ноги не торкнуться голови і котиться вперед на великій швидкості. Софії вдалося зробити цей трюк за 10.49 секунд. Вона побила попередній рекорд китаянки, яка витратила на це майже на три секунди більше.


Після дистанції Софія отримала сертифікат Книги рекордів Гіннеса.


"Рада, що вчора тут в Мілані всі були в захваті від того, які в Україні талановиті діти. І було дуже багато сказано хороших слів про нашу країну. Рада, що вона змогла вписати своє ім'я в історію світових рекордсменів", - сказала її мама Марина Тепла.


Також жінка додала, що рекорд не був основною метою дівчинки.


"Хоч і рекорд Гіннеса - не був основною метою для Софії. Її туди запросили самі організатори, вони бачили її виступи на фестивалях, і вони ж запропонували номінацію рекорду. Але вчора у всій цій атмосфері вона зрозуміла, що зробила велику і важливу справу", - резюмувала Марина Тепла. 
 

Як повідомляла УМ, дієтолог з Полтави Анна Мохонко виконала шпагат довжиною у 2 м 44 см і побила раніше встановлений рекорд російської балерини Анастасії Волочкової.