Євро-2022 з футзалу: Україна здолала Казахстан і пробилася до півфіналу

00:54, 01.02.2022
Євро-2022 з футзалу: Україна здолала Казахстан і пробилася до півфіналу

У підсумку 5:3 — підопічні Олександра Косенка крокують до півфіналу. (Фото: uaf.ua)

Украй драматичним і нервовим виявився матч Україна-Казахстан у чвертфіналі чемпіонату Європи з футзалу в Амстердамі в понеділок пізно ввечері.

 

Результат: збірна України обіграла Казахстан з рахунком 5:3 та пройшла до півфіналу вперше за останні 17 років!

 

 Про це повідомляє Україна молода з посиланням на Українську асоціацію футболу в ніч на вівторок.

 

Тим самим збірна України перервала серію невдач на цій стадії. Адже у  груповому раунді європейської першості синьо-жовті поступилися Нідерландам (2:3), розгромили Сербію (6:1) і програли Португалії (0:1), проте посіли друге місце у квартеті й пробилися в плей-офф.

 

Збірна України вийшла у чвертьфінал Євро вшосте поспіль, і цього разу їй випало протистояти Казахстану, четвертій команді рейтингу УЄФА.

 

«Хорошою звісткою для Олександра Косенка стало повернення до складу Разуванова, Педяша та Радевича, також до заявки потрапив Зварич, який зазнав пошкодження у грі з португальцями. Натомість усе ще не міг допомогти команді Фаренюк. Утім, у казахів також були кадрові проблеми, пов’язані з відсутністю через дискваліфікацію натуралізованих бразильців Едсона й Тайнана», - зазначається на сайті УАФ.

 

Початок матчу видався нервовим, без небезпечних моментів. У середині першого тайму казахи мали кілька гольових нагод — Турсагулов влучив у стійку, перевірили Ципуна Оразов та Ігіта. На 14-й хвилині уже голкіпер «Яструбів» упорався зі спробами Лебідя та Зварича.

 

Під кінець тайму українці вийшли вперед завдяки голу Шотурми з пенальті, заробленого Корсуном. Невдовзі небезпечно головою пробив Абакшин, але Ігіта був на місці. На 19-й хвилині Чернявський обіграв кількох візаві, але влучив у стійку. Казахи могли відігратися перед свистком на перерву, але після класної комбінації Дуглас пробив у каркас воріт Ципуна.

 

На початку другого тайму команди обмінялися кількома ударами в площину, а на 25-й хвилині після класного закидання Зварича м’яч у ворота суперника відправив Корсун.

 

Поступаючись — 0:2, казахи стали активно залучати Ігіту, граючи вп’ятьох на чужій половині, за що й поплатилися. На 30-й хвилині Зварич забив у порожні ворота, пізніше Абакшин у схожій ситуації поцілив у стійку.

 

 

Після цього декілька разів у гру вступав Ципун, але після потужного пострілу Дугласа наш голкіпер виручити не зміг. Пізніше натуралізований бразилець завдав ще кількох небезпечних ударів, але цього разу Кирило був на висоті.

 

Надалі сам Ципун міг забити, але двічі не влучив у порожні ворота суперника. Своєю чергою казахи на 38-й хвилині скоротили відставання до мінімуму — відзначився Оразов.

 

Та все ж нервової кінцівки українцям вдалося уникнути, оскільки Разуванов в одному з епізодів зумів вразити порожні ворота. За кілька миттєвостей п'ятий гол нашої команди забив Лебідь. Пізніше Оразов оформив дубль, а Дуглас поцілив у стійку, проте на більше у казахів не вистачило часу.

 

У підсумку 5:3 — підопічні Олександра Косенка крокують до півфіналу.

 

Отже, із шостої спроби збірна України зуміла подолати чвертьфінальну стадію на чемпіонатах Європи.

 

Заважимо, що 4 лютого в півфіналі синьо-жовті зіграють із переможцем матчу між Росією та Грузією.

 

Українці грали у півфіналі ще у 2005 році.

 

Як повідомляла «УМ», збірна України з футзалу програла у фінальному матчі групового етапу команді Португалії у Гронінгені, але усе ж таки пробилася до 1/4 фіналу турніру.

 

Українці змогли пройти до плей-офф, оскільки у паралельному матчі серби перемогли збірну Голландії з рахунком 3:2.