Зеленський прагне проведення в Україні матчу за Суперкубок УЄФА

11:59, 10.12.2021
Зеленський прагне проведення в Україні матчу за Суперкубок УЄФА

Зеленський під час урочистостей з нагоди 30-річного ювілею Української асоціації футболу (Фото Офісу президента)

Президент Володимир Зеленський заявляє, що Україна надзвичайно зацікавлена в можливості проведення матчу за Суперкубок УЄФА.

 

За його словам, Україна має позитивний досвід реалізації проектів європейського рівня, зокрема проведення фінальної частини Євро-2012, відбіркових футбольних матчів чемпіонату Європи, Ліги чемпіонів та Ліги Європи.

 

Як повідомляє Україна молода, про це Зеленський заявив під час урочистостей з нагоди 30-річного ювілею Української асоціації футболу.

 

«Ми готові бути господарями фіналів Ліги Європи, Ліги конференцій, фіналу Ліги націй, жіночого чемпіонату Європи. Все це не мрії. Все це – наші плани та цілі», – наголосив президент під час виступу.

 

В урочистостях УАФ глава держави взяв участь разом із першою леді Оленою Зеленською, передає Офіс президента.

 

У святковому заході також взяли участь президент Спілки європейських футбольних асоціацій (УЄФА) Александер Чеферін та видатні українські футболісти різних років.

 

Зеленський привітав Українську асоціацію футболу з ювілеєм, побажав вітчизняному футболу нових перемог і наголосив, що держава підтримуватиме спортсменів.

 

«Ми вітаємо всіх вас із цим святом. Футболістів, тренерів, лікарів, масажистів, адміністраторів, футбольних функціонерів, власників і менеджерів футбольних команд, спортивних журналістів, коментаторів і прекрасні голоси, які оголошують рахунок під час матчів на українських стадіонах. Нехай цей рахунок завжди буде на вашу користь», – сказав президент.

 

Володимир Зеленський також розповів, що наступного року заплановано розпочати будівництво поблизу Києва Навчально-тренувальної бази збірних команд України з футболу – дитячих, юнацьких, жіночих команд.

 

Зауважимо, що напередодні президент України Володимир Зеленський зустрівся з президентом Спілки європейських футбольних асоціацій (УЄФА) Александером Чеферіном, який прибув до Києва саме з нагоди 30-річчя Української асоціації футболу.

 

Глава держави подякував керманичу європейського футболу за реалізацію проектів щодо розвитку футбольної інфраструктури в Україні. Він особливо відзначив, що УЄФА надає підтримку в реалізації програм для дітей – переселенців з тимчасово окупованих територій Донбасу та Криму.

 

За його словами, Україна прагне проводити різні змагання під егідою УЄФА та інших спортивних організацій, але водночас дбає про те, щоб спорт був привабливим і доступним для кожного громадянина.

 

 

Відтак, Зеленський наголосив Чеферіну, що наша країна зацікавлена у проведенні Суперкубка УЄФА у 2024 або 2025 році. Також Українська асоціація футболу розглядає можливість подачі заявок на проведення чемпіонату Європи з футболу серед жінок у 2025 році, чоловічого чемпіонату Європи з пляжного футболу, чемпіонату Європи U-21, чемпіонату Європи U-17, чемпіонату Європи з футзалу, фіналу Ліги конференцій УЄФА.

 

«Україна разом з Польщею успішно провела фінальну частину чемпіонату Європи з футболу 2012 року та на високому рівні прийняла фінальний матч Ліги чемпіонів УЄФА у 2018 році. Наша країна має доволі багаті традиції у проведенні на високому рівні світових та європейських чемпіонатів з олімпійських видів спорту», – сказав Зеленський.

 

Він також вручив Александеру Чеферіну орден князя Ярослава Мудрого IV ступеня.

 

Як повідомляла "УМ", національна збірна України з футболу увійшла до Топ-25 світового рейтингу.