Український боксер Олег Довгун завоював титул чемпіона Північної Америки, фото

17:29, 14.11.2021
Український боксер Олег Довгун завоював титул чемпіона Північної Америки, фото

Український пітбуль Олег Довгун святкує перемогу. (facebook.com/lvivnoc)

Український боксер Олег Довгун завоював титул чемпіона Північної Америки «NABA» (Північноамериканської боксерської асоціації) у ваговій категорії до 55,3 кг.

 

Як повідомляє Україна молода, про це проінформувало відділення НОК України у Львівській області у неділю, 14 листопада.

 

У головній події вечора боксу в Піттсбурзі (США) 27-річний боксер у 10-раундовому бою переміг 34-річного американця Гленна Дезерна.

 

"Велика перемога", - прокоментував свій виступ втомлений і щасливий український боксер.

 

Після цієї перемоги Олег Довгун автоматично потрапить у Топ-15 свіжого рейтингу WBA і суттєво наблизиться до своєї мети – стати чемпіоном світу серед професіоналів за основною версією.

 

 

Олег Довгун розпочав боксерську кар'єру в містечку Стебник на Львівщині у 10-річному віці під керівництвом першого тренера Михайла Стахніва.

 

Коли Олегу виповнилось 18 років, почав тренуватись у Заслуженого тренера України Романа Семенишина.

 

Український пітбуль, як його називають на Заході, провів вражаючу любительську кар'єру, здобувши 303 перемоги у 347 поєдинках.

 

 

Боксер з Львівщини – багаторазовий переможець і призер чемпіонатів України, учасник команди "Українські отамани", майстер спорту України міжнародного класу.

 

Понад 4 роки тому він переїхав у Піттсбург, де почав тренуватися під керівництвом Майкла МакСорлі з Conn-Greb Boxing Club. Всі свої поєдинки серед професіоналів український боксер провів у США.

 

Як повідомляла «Україна молода», на Чемпіонаті світу-2021 з боксу в Белграді українська збірна подарувала світу наймолодшого в своїй історії чемпіона планети: Юрій Захарєєв переміг у неймовірному фінальному бою росіянина Вадима Мусаєва.