«Не просто біг, а й патріотизм»: у Києві відбувся WIZZ AIR KYIV CITY MARATHON 2021, фото

21:39, 24.10.2021
«Не просто біг, а й патріотизм»: у Києві відбувся WIZZ AIR KYIV CITY MARATHON 2021, фото

Учасники забігу Костянтин Фурманов та Любов Богданова. (Фото учасників забігу)

Один з головних марафонів України 12-й WIZZ AIR KYIV CITY MARATHON 2021 відбувся у Києві, 24 жовтня.

 

Як повідомляє Україна молода, про це розповіли учасники забігу Анатолій Тонконоженко та Любов Богданова, які є курсантами Військового інституту імені Тараса Шевченка.

 

Анатолій Тонконоженко виборов першість у командній естафеті  Wizz Air Естафет, в якій три учасники бігли дистанцію - 10км, а четвертий – 12.195 км, та разом підкорили марафон у 42.195 км.

 

Після забігу Тонконоженко зазначив, що свій забіг присвячує воїнам.

 

«Вже восьмий рік триває війна, багато захисників стали на захист незалежності нашої країни. Зараз, найменше, що я можу зробити це – прийти і підтримати всіх учасників забігу та згадати полеглих побратимів. Коли приймаєш участь у таких заходах , розумієш , що цей забіг об’єднує націю, допомагає воїнам боротись з важким для них психологічними і фізичними наслідкам війни. Для мене честь бігти поряд з ветеранами», - сказав він.

 

 

Любов Богданова приймала участь у забігу « Ветеранська десятка», який відбувався в рамках 12-й WIZZ AIR KYIV CITY MARATHON 2021.

 

Ветеранська десятка - це забіг, який має на меті заохочувати та підтримувати важкопоранених учасників бойових дій, сприяти реабілітації ветеранів.

 

Ідея проєкту у засновників виникла після участі наших поранених в Марафоні Морської піхоти США у Вашингтоні та марш-кидку в Шотландії у 2016-2019 роках, тоді хлопці із протезами спроміглися пробігти 10 км та пройти 37 км.

 

Вона розповіла, що на її думку «Ветеранська десятка» - це не тільки про військових, які займаються своєю фізичною підготовкою, а про щось більше - патріотизм, повагу і вдячність всім захисникам.

 

Її вразили і змотивували військовослужбовці, які в ході війни втратили кінцівки ніг, а на забігу бігли на протезах до кінця. Ось що таке сила духу.

 

Як повідомляла «УМ», на початку вересня 173 курсанти першого курсу  Військового інституту Київського Національного університету імені Тараса Шевченка (ВІКНУ) склали присягу на вірність українському народові.