Українка виграла останній етап Діамантової ліги перед Олімпіадою-2020

16:23, 14.07.2021
Українка виграла останній етап Діамантової ліги перед Олімпіадою-2020

Щаслива стрибунка в довжину Марина Бех-Романчук

Українська стрибунка в довжину Марина Бех-Романчук - переможниця етапу Діамантової ліги в британському Гейтсхеді. 25-річна атлетка була єдиною представницею України на останньому етапі змагань перед стартом Олімпійських ігор.

 

Як інформує УМ, про це 14 липня повідомили у пресслужбі Міністерстві молоді та спорту України

 

У секторі для стрибків у довжину основними суперницями Марини мали бути чинна чемпіонка світу німкеня Малайко Мігамбо та британка Жасмін Соєрс. Обидві влітку 2021 року уже стрибали 6.90 м та далі.

 

Формат стрибків у довжину на етапах Діамантової ліги передбачає дві системи відбору: за результатами перших п'яти спроб у фінал проходять три найкращі спортсмени, а тоді вони стрибають ще раз - і для визначення переможця враховується лише остання спроба.

 

Марина Бех-Романчук з першої до п'ятої спроби перебувала на другому місці. У п'ятому стрибку українка показала результат 6.77 м - найкращий серед усіх, який вивів її у фінальний раунд.

 

У фінал також пройшли німкеня Мігамбо та іспанка Фатіма Діаме.

 

Мігамбо стрибнула у вирішальому рауді 6.65 м - найкращий результат свій на етапі. Але Марина змогла покращити її показник своїм стрибком - 6.67 м!

 

Відповідно, Марина Бех-Романчук виграла змагання у фіналі, але також показала найкращий стрибок вечора!

 

«Я рада. 6.77 м - непоганий результат, до того ж я виграла, тому я рада. Цього сезону у мене було більше змагань, вони послідовні, а тепер рухаємося до Токіо. Сподіваюся, мої стрибки у Токіо будуть кращі, ніж сьогодні. Я відчуваю підтримку, сподіваюся вона допоможе мені, навіть коли не буде глядачів у Токіо», - сказала Бех-Романчук після перемоги.

Це був четвертий старт для українки на етапі Діамантової ліги у сезоні: двічі була третьою і одного разу без результату, це перша перемога.

 

Загалом це другий виграш у сезоні на усіх міжнародних турнірах - і другий поспіль.

 

Найкращим результатом Бех-Романчук у сезоні залишається стрибок на 6.79 метра.