Суперкубок Героїв АТО з футболу виборола команда спецпідрозділу «Ягуар»

18:34, 30.05.2021
Суперкубок Героїв АТО з футболу виборола команда спецпідрозділу «Ягуар»

Футболісти з «Ягуару» перемогли з рахунком 2:0 київську «SB-TEAM» з Центрального управління СБУ.

Чемпіон України 2020 року – команда спецпідрозділу Нацгвардії «Ягуар» з Калинівки Вінницької області знову підтвердила свій титул і виборола Суперкубок Героїв АТО ще й у фіналі 2021 року, який відбувся на полі НТБ «Динамо» (Київ) у Віті-Литовській.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляють Нацгвардія України і Федерація футболу учасників АТО.

 

У фінальному матчі, який відбувся в суботу, футболісти з «Ягуару» перемогли з рахунком 2:0 найкращу команду країни 2019 року – київську «SB-TEAM» з Центрального управління СБУ.

 

За останні сім років «Ягуар» (НГУ) та «SB-TEAM» (ЦУ СБУ) вже зустрічалися в двох фіналах, і в обох поєдинках переможець визначався в серії пенальті. Нині ж усе склалося інакше: доля трофею вирішилася в останню 15-хвилинку, коли «Ягуару» вдалося двічі вразити ворота суперників.

 

Перед матчем захисників України привітали легендарний гравець київського «Динамо» Володимир Мунтян, міністр у справах ветеранів України Юлія Лапутіна та президент Федерації футболу учасників АТО і голова правління ВО «УКРАЇНЦІ РАЗОМ» Руслан Руденко.

 

Усі присутні також вшанували хвилиною мовчання тих, хто віддав своє життя за Україну.

 

Після завершення поєдинку відбулася урочиста церемонія нагородження, під час якої учасників матчу привітав Герой України, Начальник Київського військового ліцею імені Івана Богуна та почесний президент Федерації футболу учасників АТО Ігор Гордійчук. Окремі індивідуальні відзнаки від Міністерства у справах ветеранів України отримали найкращі гравці обох команд, яких обрали капітани.

 

Зауважимо, що організатором та засновником змагань є Федерація футболу учасників АТО за підтримки Всеукраїнського Об’єднання «УКРАЇНЦІ РАЗОМ!».

 

Ліга учасників АТО проводиться вже 7 років і є наймасштабнішою в Україні програмою спортивної реабілітації учасників бойових дій і ветеранів АТО/ООС. На сьогоднішній день до Ліги учасників АТО залучені майже 100 команд, в яких грають понад 3 тисячі захисників України. Футбольні змагання проводяться щотижня, з березня по жовтень, у 42-х містах України.