Баскетболісти просять МОЗ повернути глядачів на трибуни

08:54, 09.02.2021
Баскетболісти просять МОЗ повернути глядачів на трибуни

На даний момент всі баскетбольні матчі як професіоналів, так і любителів проходять без публіки.

Президент Федерації баскетболу України (ФБУ) Михайло Бродський звернувся до Міністерства охорони здоров'я з проханням повернути на трибуни стадіонів і залів уболівальників.

 

 

Як інформує УМ, про це повідомляє ФБУ.

 

З жовтня 2020 року рішенням Кабміну всі спортивні заходи проходять при порожніх трибунах. У той же час кінотеатри та заклади культури можуть проводити заходи при 50% заповненні залів.

 

З огляду на перехід до адаптивного карантину до кінця квітня 2021 року і певні послаблення, Бродський закликав Головного державного санітарного лікаря України дозволити проведення офіційних спортивних заходів за умов наповненості трибун не більше ніж на 50%.

 

"Просимо вас передбачити в проєкті постанови норму, згідно з якою буде дозволено проведення офіційних спортивних заходів з глядачами в кількості не більше 50% від загальної кількості місць з дотриманням санітарних і протиепідемічних норм", –йдеться в заяві Бродського.

 

На даний момент всі баскетбольні матчі як професіоналів, так і любителів проходять без публіки. У чемпіонаті України з футболу і в багатьох інших видах спорту схожа ситуація.

 

Як повідомляла УМ, на другому місці в групі G завершила відбір на чемпіонат Європи-2021 жіноча збірна України з баскетболу.