Антоніна Ткачук у 80 років потрапила до рейтингу кращих легкоатлетів України 2020 року

19:29, 11.01.2021
Антоніна Ткачук у 80 років потрапила до рейтингу кращих легкоатлетів України 2020 року

80-річна Антоніна Ткачук визнана серед кращих легкоатлетів України 2020 року.

Федерація легкої атлетики завершила голосування за найкращих спортсменів в українській легкій атлетиці за підсумками 2020 року.

 

За результатами голосування 80-річна черкащанка Антоніна Ткачук стала найкращою легкоатлеткою у категорії “Мастерс”.

 

Про це «Україна молодій» повідомили в управлінні у справах сім’ї, молоді та спорту  Черкаської ОДА.

 

Обирали переможців уболівальники, експерти (Рада ФЛАУ) і представники медіа.

 

Нагадаємо, Антоніна Ткачук встановила рекорд України з бігу в категорії спортсменів 80 років і старше, який відбувся у столиці з 7 по 9 лютого. На дистанції 400 метрів пенсіонерка обігнала 8 інших учасників Чемпіонату України серед ветеранів з легкої атлетики.

 

Пані Ткачук стала робити пробіжки коли їй іще й 40 років не виповнилося. Тоді  вона бігом займалася з перервами. Біг був для неї просто як хобі. А у 70 років вона взялася за цю справу професійно, сама вивчила техніку бігу та власноруч розробила схему тренувань.

 

І коли Федерація ветеранів легкої атлетики в Черкаській області запропонувала Антоніні Ткачук спробувати свої сили на чемпіонаті України, вона без вагань погодилася. І не прогадала. Бо пробігла свою 400-метрову дистанцію за 2 хвилини та 18 секунд, встановивши національний рекорд України.

 

Загалом це не перший її легкоатлетичний чемпіонат серед ветеранів. Участь у таких заходах пані Антоніна бере з 2013 року.