Україні присудили технічну поразку в матчі зі Швейцарією у три м’ячі

20:36, 25.11.2020
Україні присудили технічну поразку в матчі зі Швейцарією у три м’ячі

Збірна України з футболу повернулася зі Швейцарії ні з чим.

Апеляційний комітет УЄФА присудив збірній України технічну поразку з рахунком 0:3 у матчі Ліги Націй зі Швейцарією.

 

Таке рішення ухвалено під час засідання комітету 25 листопада.

 

Як повідомляє Україна молода, про це інформує Українська асоціація футболу в середу.

 

За підсумками розгляду справи Апеляційний комітет УЄФА вирішив визнати, що матч Швейцарія — Україна не відбувся з вини збірної України з футболу, та зарахувати їй технічну поразку з рахунком 0:3.

 

Після зарахування технічної поразки підопічні Андрія Шевченка набрали 6 очок в групі 4 і посіли останнє місце в турнірній таблиці. Отже, на наступний сезон збірна України вилітає до дивізіону В Ліги Націй.

 

В Української асоціації футболу (УАФ) є право оскаржити рішення Апеляційного комітету УЄФА у Спортивному арбітражному судді в Лозанні.

 

Відтак, віцепрезидент УАФ Юрій Запісоцький заявив: "Після отримання резолютивної частини рішення Апеляційного комітету УЄФА, УАФ заявляє про свою категоричну незгоду із ним та про свій намір оскаржити дане рішення у Спортивному арбітражному суді в м. Лозанна одразу після отримання повного тексту рішення з мотивувальною частиною".

 

Як повідомляла «УМ», матч Швейцарія - Україна у шостому турі Ліги націй мав пройти 17 листопада у Люцерні. Напередодні гри позитивні тести на COVID-19 здали три гравці збірної України та один з працівників тренерського штабу.

 

У день поєдинку лікар кантону Люцерна Роджер Харстолл заборонив проводити цей матч через позитивні тести у гравців української команди. Пізніше збірну України закрили на карантин, а вже 18-го листопада команда повернулася до Києва. Повторні тести у гравців виявилися негативними.

 

Українська сторона наполягала на проведенні гри 17 листопада, чи на наступний день. Пізніше УЄФА повідомила, що гра Швейцарія - Україна не відбудеться в дані терміни і долю матчу буде вирішувати Контрольно-дисциплінарний комітет УЄФА.