Діего Марадона помер у віці 60 років від серцевого нападу

19:01, 25.11.2020
Діего Марадона помер у віці 60 років від серцевого нападу

Легендарний аргентинський футболіст Дієго Марадона мав проблеми з алкоголем і наркотиками.

Легендарний аргентинський футболіст Дієго Марадона помер у віці 60 років внаслідок серцевого нападу в середу.

 

Як передає Україна молода, про це повідомляє Clarin  та інші ЗМІ Латинської Америки у середу.

 

За даними журналістів, 25 листопада Марадона переніс кардіореспіраторну зупинку у своєму будинку в районі Сан-Андрес. Кілька машин швидкої допомоги під'їхали до будинку, щоб надати йому допомогу. Його госпіталізували у важкому стані. Але врятувати його не вдалося.

 

Востаннє Марадону бачили на людях 30 жовтня на матчі першого туру чемпіонату Аргентини, де грала його команда «Хімнасія і Есгріма». Матч був якраз присвячений 60-річчю Марадони.

 

Сам легендарний футболіст тоді не залишився дивитися гру через погане самопочуття. Невдовзі його поклали в клініку під Буенос-Айресом.

 

Відомо, що 11 листопада Марадону виписали з лікарні, до якої його раніше госпіталізували з крововиливом у мозок.  Він переніс операцію через субдуральну гематому. При цьому повідомлялося, що легендарного ексгравця «Наполі» та збірної Аргентини після виписки доставили в клініку для лікування від алкогольної залежності.

 

Лікар 60-річного футболіста невролог Леопольдо Луке зазначив, що проблема, найімовірніше, спричинена аварією, хоча Марадона сказав, що не пам’ятає жодного конкретного інциденту. Крім того, за словами фахівця, у 2005 році Марадона переніс операцію на шлунку, щоб скинути 50 кілограмів, і це зробило його схильним до анемії.

 

Марадона, який зловживав наркотиками і алкоголем, раніше переніс два серцеві напади і заразився гепатитом.

 

Разом із «королем футболу», бразильцем Пеле, якому минулого місяця виповнилося 80 років, Марадона вважався одним із найвидатніших футболістів усіх часів. Його гол «Рука Бога» у ворота Англії в 1986 році є одним із найбільш суперечливих в історії чемпіонатів світу.

 

Після завершення кар'єри гравця Марадона став футбольним тренером та функціонером, телекоментатором.

 

Він також є гравцем символічної збірної найкращих футболістів на усіх Чемпіонатах світу за версією ФІФА.