Усик відмовився виступати у новій ваговій категорії WBC

15:25, 13.11.2020
Усик відмовився виступати у новій ваговій категорії WBC

На відміну від суперважкої ваги, цей дивізіон матиме обмеження – 90,7 – 101,6 кілограма.

Непереможний український боксер Олександр Усик не виступатиме у новій ваговій категорії WBC. Світова боксерська рада (WBC) вирішила створити проміжну вагову категорію між суперважкою та першою важкою.

 

Президент WBC Маурісіо Сулейман, який став ініціатором створення нового дивізіону, розповів, що Усик не виступатиме в новій ваговій категорії, повідомляє boxingnews24.com.

 

Сулейман переконаний, що Усик не покине суперважку вагу, адже очікує бою з чемпіоном світу за версіями WBA, WBO, IBF Ентоні Джошуа.

 

"Усик – приголомшливий боєць. Один з кращих в історії першої важкої ваги. Провів два поєдинки в суперважкій вазі й ті, хто бачив його бій з Чісорою, прийшли до висновків. Але він офіційний претендент на бій з Джошуа, він хоче заробити. Так що очевидно, що в нього на думці суперважка вага", - зазначив Сулейман.

 

Окрім Усика, колишній чемпіон WBC американець Деонтей Уайлдер теж відмовився переходити в новий дивізіон.

 

"Уайлдер хоче реваншу з Ф'юрі. Незважаючи на те, що Олександр і Деонтей підходять для нової вагової категорії, не бачу варіантів, за яких вони захочуть перейти до неї", – резюмував Сулейман.


На відміну від суперважкої ваги, цей дивізіон матиме обмеження – 90,7 – 101,6 кілограма.

 

Дивізіон назвуть "Бріджер" – на честь 6-річного хлопчика Бріджера Вокера, який отримав серйозні поранення, коли кинувся рятувати свою сестру від нападу собаки.

 

Як повідомляла УМ, у рейтингу BoxRec найкращим боксером з України став Олександр Усик, а от Василь Ломаченко, який програв бійку за звання абсолютного чемпіона, розташувався лише на 2-й сходинці.