«Шахтар»-чемпіон: достроково і утринадцяте, фото

08:01, 21.06.2020
«Шахтар»-чемпіон: достроково і утринадцяте, фото

Чемпіонські емоції в роздягальні «Шахтаря» після перемоги.

Донецький футбольний клуб «Шахтар» достроково і вже утринадцяте в своїй історії став  чемпіоном України з футболу сезону 2019/20 після перемоги у матчі з  «Олександрією» у 27-му турі Української прем'єр-ліги.

 

Матч, який проходив у спорткомплексі «Олімпійський» у Києві в суботу ввечері, завершився з рахунком 3:2 на користь гірників, інформує «Україна молода».

 

Фактично «Шахтар» виграв національну першість тепер вже 13-й раз в історії незалежної України й вчетверте поспіль. Крім того, «гірники» обійшли київське «Динамо» за кількістю титулів — 35 проти 34.

 

 

За п`ять турів до завершення змагань "Шахтар" випереджає київське "Динамо", що йде на другій позиції на 19 очок. У динамівців ще є гра в запасі, але вони навіть теоритично вже не зможуть випередити "Шахтар".

 

 

У першому таймі в обох команд було не багато моментів і лише один гол. Рахунок в матчі був відкритий на 13-й хвилині з пенальті. Відзначився з 11-ти метрів Тайсон. На 39-й хвилині Валерій Лучкевич міг зрівняти рахунок, але не зумів обіграти Андрія П`ятова.

 

На 49-ій хвилині Євгеній Банада зрівняв рахунок ударом головою після подачі кутового – 1:1. На 52-й хвилині олександрійці виходять вперед. За гру рукою Миколи Матвієнка суддя призначає пенальті. З 11-ти метрів Максим Третяков легко переграв Андрія П`ятова – 2:1.

 

 

Після пропущеного голу "Шахтар" пішов вперед і швидко відігрався. Рахунок зрівняв влучним ударом Тете – 2:2. На 78-ій хвилині після пасу Євгенія Коноплянки Тете ударом головою виводить "Шахтар" вперед – 3:2. І хоча "Олександрія" мала шанс відігратися, але удар Алана Патріка заблокував Каспарс Дубра.

 

 

Нагадаємо, 31 травня 2020-го київське «Динамо» у першому після карантину турі програло на домашньому полі донецькому «Шахтарю», чим тоді ще більше наблизили своє чемпіонство. Кияни ж опустилися на четверте місце.