«Людина -кущ»: журналіст Цимбалюк про Усика та Ломаченка

13:06, 11.05.2020
«Людина -кущ»: журналіст Цимбалюк про Усика та Ломаченка

Відразу після анексії півострова Усик заявляв, що Крим це Україна, проте потім різко змінив точку зору.

Відомий український журналіст Роман Цимбалюк, який працює кореспондентом у Москві, вважає, що боксери Олександр Усик і Василь Ломаченко виставляють себе "показово аполітичними".

 

"Роблять вигляд, що на українській території немає російських військових. Я називаю цю категорію "людина-кущ". Їм не важливо, які прапори висять навколо. Як, наприклад, нашим прекрасним боксерам Усику та Ломаченку, які розповідають щось про дружбу, братерство і один народ. Я не проти таких висловлювань, тільки не можу зрозуміти: чому при цьому росіяни в нас стріляють?" – цитують Цимбалюка "Факти".

 

Крім того, з'явилося відео, в якому показано, як змінювалася риторика висловлювань олімпійського чемпіона Лондона-2012, починаючи з 2014 року. Відразу після анексії півострова Усик заявляв, що Крим це Україна, проте потім різко змінив точку зору.

Як повідомляла УМ, 9 квітня Олександр Усик заявив, що продовжує спілкуватися зі своїми друзями з Росії, незважаючи на конфлікт між країнами. За словами боксера "росіяни не винні в тому, що трапилося, що наші царі щось там не поділили".

 

19 квітня український чемпіон світу за версіями WBC, WBO, WBA Василь Ломаченко опублікував в Instagram відео, в якому разом із російськими акторами і священниками у віршованій формі привітав Україну і українців із Великоднем.

 

5 травня Ломаченко заявив, що він досі не вірить, що Росія почала війну в Україні.

 

Український борець вільного стилю з Шепетівки Богдан Грицай викликав боксера Олександра Усика на “бій без правил”

 

7 травня Усика і Ломаченка внесли у базу сайту "Миротворець".

 

Того ж дня генеральний секретар Федерації боксу Росії Умар Кремльов заявив, що в Росії пишаються боксерами і готові допомогти їм із російським громадянством.