Андрій Шевченко порівняв коронавірус із Чорнобилем

10:33, 28.03.2020
Андрій Шевченко порівняв коронавірус із Чорнобилем

Андрій Шевченко і його син Кристіан в академії Челсі.

Головний тренер національної збірної України з футболу Андрій Шевченко відмовився від тренувань і гольфу, щоб не ризикувати здоров’ям і разом із сім’єю перебуває на карантині в Лондоні.

 

Про це повідомив Мауро Тассотті, асистент головного тренера збірної України Андрія Шевченка, передає видання La Gazzetta dello Sport у суботу.

 

«Шевченко зараз на карантині в Лондоні. Навіть гольф перестав мати для нього значення в цей момент. Він сказав мені, що намагався тренуватися зі своїми дітьми, щоб залишатися у формі, але відразу ж відмовився від цієї ідеї, тому що не хотів ризикувати здоров'ям», - сказав Тассотті.

 

Водночас, сам Шевченко в інтерв'ю Sky Sport Italia підкреслив, що знаходиться в самоізоляції у своєму будинку за межами Лондона: "У мене все добре, я живу за містом і замкнений у будинку вже майже десять днів. Єдине рішення - поважати правила уряду, тобто залишатися вдома, і дати лікарям можливість виконувати свою роботу, яка дійсно величезна. Лікарі, медсестри, волонтери - герої нашого часу. Їм потрібно подякувати за все, що вони роблять".

 

Головний тренер збірної України порівняв пандемію коронавірусу з аварією на Чорнобильській АЕС: "Я пережив момент, дуже схожий на цей. Тоді мені було дев'ять років".

 

Шевченко також закликав всіх людей думати не тільки про себе: "Ми повинні уникати дурного поведінки. Ніхто з нас не може бути впевнений, що не заразився вірусом. Ми не повинні виходити на вулицю, ми повинні думати не тільки про себе, а й про тих людей, для яких інфекція стане великою проблемою".

 

Нагадаємо, що УАФ веде переговори з наставником «синьо-жовтих» і його тренерським штабом про новий контракт на два роки. У минулому році італійські ЗМІ повідомляли, що Андрій Шевченко може очолити «Мілан».

 

Як повідомляла «УМ», Спілка європейських футбольних асоціацій перенесла Євро-2020 на літо 2021 року через коронавірус.