У Москві знайшли мертвими двох українських шахістів

11:22, 06.03.2020
У Москві знайшли мертвими двох українських шахістів

В одній із московських квартир на вулиці Кастанаєвській виявили тіла двох професійних українських шахістів з пакетами на голові. За попередньою причиною - спортсмени отруїлися "звеселяючим газом".

 

Про це повідомляє видання ТАСС із посиланням на джерело у правоохоронних органах.

 

Так, правоохоронці виявили тіло 18-річної професійної шахістки Олександри Вернигори.

 

"Другий загиблий від "звеселяючого газу" - український шахіст Станіслав Богданович, 1993 року народження", - сказав співрозмовник агентства.

 

За його словами, Богданович був срібним призером чемпіонату Європи з шахів серед юнаків до 12 років, чемпіоном України серед юнаків до 18 років, а також чемпіоном України зі швидких шахів.

 

Раніше повідомлялося, що на вулиці Кастанаєвській у Москві в одній з квартир було виявлено тіла чоловіка і жінки з пакетами на головах. Загиблою виявилася 18-річна професійна шахістка Олександра Вернигора.

 

За попередньою інформацією, шахісти загинули, надихавшись "звеселяючим" газом.

 

У свою чергу представник СК Москви Юлія Іванова повідомила, що за фактом виявлення тіл проводиться дослідча перевірка.

 

"Ознак насильницької смерті не виявлено", - сказала вона. Призначено судово-медичну експертизу.

 

Зазначимо, обоє шахістів були родом з Одещини. Олександра Вернигора навчалася в МДУ, а Станіслав був гросмейстером і чемпіоном України з шахів - кілька днів тому зіграв за Росію в інтернет-матчі проти України. Після цього 27-річний гросмейстер з Одеси опинився у базі "Миротворця".