Рейтинг сторінки ФІФА у Facebook обвалили з гаслами «Слава Україні»

09:37, 10.07.2018
Рейтинг сторінки ФІФА у Facebook обвалили з гаслами «Слава Україні»

Огнєн Вукоєвич та Домагой Віда не залишилися без підтримки українців (фото: www.championat.com)

Станом на 9 ранку 10 червня понад 151 тисяча користувачів Facebook поставили найнижчу оцінку на сторінці FIFA, обваливши її рейтинг до рекордного рівня після санкцій проти хорватських футболістів за слова "Слава Україні".

Флешмоб охопив тисячі українців-користувачів Facеbook.

"Слава Україні!", "Glory to Ukraine!" ("Слава Україні"), "Glory to Croatia!" ("Слава Хорватії"), "Shame on FIFA!" (Сором для ФІФА") - найпопулярніші коментарі, якими супроводжують найнижчу оцінку.



Кількість негативних відгуків зростає щогодини: під час старту акції 9 червня рейтинг сторінки був у 5 зірок, а зараз - 1,4 зірки.

Станом на 7 ранку 147 тисяч користувачів поставили ФІФА одну зірку, а вже за дві години таких стало на 4 тисячі більше.



Нагадаємо, гравці національної збірної Хорватії та екс-футболісти "Динамо Київ" Огнєн Вукоєвич та Домагой Віда записали відео, на ньому Віда вигукує "Слава Україні!", а Вукоєвич каже: "Ця перемога — за "Динамо" та за Україну!" після перемоги над збірною Росії.

Чиновники ФІФА вирішили, що футболісти проголосили політичні гасла.

Як повідомляла "УМ",  ФІФА оголосила попередження Домагою Віду за його вітання Україні.

У Федерації футболу України та у посольстві України в Британії намагаються донести світу, що вигук "Слава Україні" не має жодного стосунку до націоналізму, а також нічим не відрізняється від подібних в інших країнах на кшталт "Слава Франції" або "Боже, благослови Америку".