Футболісти із Закарпаття зіграють на чемпіонаті для сепаратистів, де «засвітилися» команди із «Л/ДНР»

17:20, 04.06.2018
Футболісти із Закарпаття зіграють на чемпіонаті для сепаратистів, де «засвітилися» команди із «Л/ДНР»

Футболісти із Закарпаття зіграють на чемпіонаті для сепаратистів (фото: Kárpátaljai Magyar Labdarúgó Válogatott Egyesület / Facebook)

Українські футболісти із Закарпаття у Лондоні візьмуть участь у так званому чемпіонаті для команд із невизнаних країн, регіонів, меншин і територій, кваліфікацію до якого проходили команди із окупованих Росією територій Донбасу.

Про це повідомляє волонтер Родіон Шовкошитний.

"Україну там репрезентує одна команда. Ні, не "ДНР". Ні, не "ЛНР". Це "Закарпаття". Офіційно вона заявлена угорською мовою Kárpátalja, що перекладається саме як "Закарпаття", - написав він у Facebook.

"На емблемі прапори України та Угорщини, територія Закарпатської області України, ведмідь та якийсь надпис угорською. На попередньому чемпіонаті там грали українці, зараз угорці", - додав він.



Змагання проводять під егідою організації КОНІФА - федерації футбольних асоціацій, створеної 2013 року. До неї входять збірні невизнаних держав, залежних територій, національних меншин, народів, які не мають власних держав, мікронацій, а також збірних, які не входять до складу ФІФА.

У цьогорічному чемпіонаті візьмуть участь Північний Кіпр, Абхазія, Тибет, Пенджаб, Західна Вірменія та інші.