Українські чемпіони вивели Україну на третє місце Паралімпіади

09:57, 10.09.2016
Українські чемпіони вивели Україну на третє місце Паралімпіади

Ігор Цвєтов.

Українські паралімпійці здобули ще п’ять золотих медалей на Паралімпіаді в Ріо-де-Жанейро в ніч на суботу! Спочатку, плавець Геннадій Бойко виборов золото в плаванні, а згодом паралімпійськими чемпіонами стали ще й легкоатлет Ігор Цвєтов та плавці Максим Крипак, Дмитро Залевський і Катерина Істоміна.

 

Про це повідомляє Національний комітет спорту інвалідів України у Facebook в суботу.

 

Так, Геннадій Бойко став першим на дистанції 100 метрів у плавані на спині. При цьому, українець поставив світовий рекорд: він подолав дистанцію за 2 хвилини 08,1 секунди.

 

 

Українець більше ніж на 19 секунд обігнав Франческо Бателлу з Італії. Бронза на рахунку ще одного українця Антона Кола, який відстав від італійця всього на 0,39 секунди. Трохи пізніше срібло в запливі на 50 метрів вільним стилем завоював Євген Богодайко.

 

Інший українець Ігор Цвєтов взяв золоту нагороду в забігу на дистанцію 100 метрів. Спортсмену не було рівних у класі Т35: він показав результат 12,31 секунди, випередивши Фабіо да Сілва Бордижноні з Бразилії (12,66) і Ернана Баррето з Аргентини (12,85).

 

Зауважимо, що уродженцю Миколаєва Цвєтову не вистачило дев'ять сотих секунди, щоб оновити світовий рекорд (12,22 секунди), який належить саме йому і який він встановив у попередньому забігові в суботу.

 

Цвєтов на Паралімпійських іграх виcтупає вперше.

 

У свою чергу, плавець Максим Крипак здобув золото і встановив рекорд Європи (23:33) на дистанції 50 м вільним стилем.

 

 

«Знаєте, навіть звідси відчуваємо, як шалено б'ються Ваші серця, дорогі наші вболівальники! І недарма - 24 медаль України - золота! ЇЇ виборов тотально незрячий паралімпієць Дмитро Залевський на дистанції 100 метрів на спині з рекордом світу - 1:06.66», - повідомляють у Національному комітеті спорту інвалідів України.

 

 

Водночас Катерина Істоміна на дистанції 100 метрів батерфляєм також здобула золото.

 

 

«Красунечка! Шаленіємо від наших паралімпійців! Вдячні за шквал сьогоднішніх емоцій! Вечірніх для Ріо і нічних для України!», - не приховують емоцій у паралімпійському комітеті.

 

Нагадаємо, що перед тим дзюдоїстка з ураженням зору Інна Черняк здобула золоту медаль, перемігши суперницю з Бразилії.

 

А Оксана Хруль виборола срібло на дистанції 50 метрів батерфляєм (36.45).  Тоді як Євген Богодайко здобув срібло, встановивши рекорд Європи на дистанції 50 м вільним стилем (27.64).

 

Бронзові медалі завоювали плавець Сергій Паламарчук та дзюдоїст Олександр Косінов.

 

«26-та медаль України - бронзова у плаванні - естафета 4х50м вільним стилем (змішана) у виконанні Деревінського Андрія, Савцової Вікторії, Свідерської Ольги та Богодайка Євгенія з результатом 2:30.66», - повідомляють в Національному комітеті спорту інвалідів України в неділю вранці.

 

Таким чином, за два змагальних дні спортсмени з України вибороли 26 медалей: сім  золотих, шість срібних та тринадцять бронзових.

 

За кількістю нагород українська збірна зараз посідає третє місце у загальному медальному заліку.