Україна хоче отримати від продажу усіх обленерго $300 млн

16:49, 22.05.2016
Україна хоче отримати від продажу усіх обленерго $300 млн

«Що ми хотіли б отримати? Мільйонів 300 за всі ці компанії. Але наше завдання полягає в тому, щоб стимулювати конкуренцію. Для цього нам потрібна реформа регулювання, хоча й без неї зацікавлених осіб багато», – зазначив він в інтерв'ю «Дзеркалу тижня».

Говорячи про ціни, Білоус зазначив, що вони будуть «абсолютно підйомними» для інвесторів.

«Ціни будуть абсолютно нормальні. Тернопіль стартуватиме в районі $20 млн за пакет (акцій), Хмельницький – приблизно $30 млн. А в перспективі, до речі, той-таки Тернопіль може коштувати й 50 млн», – заявив Білоус.

За його словами, інвестицій там «не було роками» серед іншого тому, що «кожен потенційний покупець відразу бачить, що ціна 20 млн, але ще 20 млн потрібно на оновлення мереж та іншої інфраструктури».

Говорячи про оцінку вартості за «Запоріжжяобленерго», Білоус наголосив, що це важкий об’єкт через те, що він знаходиться в промисловій зоні, і основні споживачі там – промислові компанії.

Білоус додав, що «Харківобленерго» продаватиметься дорожче, ніж Запоріжжя, через численні борги компанії.

«Стартова ціна буде понад 1 мільярд гривень. Точніше поки що не скажу. ... На мою думку, і за Харків, і за Запоріжжя буде боротьба на торгах», – додав голова ФДМУ