ХРОНІКА

23.08.2007

Футбол

                Бюро ПФЛ України вирішило оштрафувати на рекордні 20 тисяч у. о. президента «Арсеналу» Вадима Рабиновича за голослівні звинувачення керівництва «Зорі» в тиску на арбітра зустрічі луганської й київської команд Ореста Шмигельського під час матчу 4-го туру чемпіонату України. Як виявилося, у «канонірів» не знайшлося жодного документального підтвердження своїм заявам-закидам, зробленим у пресі на адресу головного тренера «Зорі» Олександра Косевича, буцімто він у суддівській кімнаті кричав на рефері.

* * *

                Матчі групового турніру Ліги чемпіонів сезону 2007/08 на території нашої країни покажуть канали «1+1» та «Україна», які наразі укладають контракти з телекомпанією «Повєрхность», що володіє правами на трансляцію матчів Суперліги в Україні. Останні 13 років зустрічі Ліги чемпіонів показував Перший національний.

Хокей

                У відповідь на заяви головного тренера «Сокола» Олександра Сеуканда про необхідність посилити склад керівництво клубу залучило до лав киян першого легіонера. Ним став 29-річний російський нападаючий Вадим Аверкін, який останній сезон провів у «Торпедо» (Нижній Новгород), а до цього виступав у суперлізі Росії за ХК МВД, «Амур» і новокузнецький «Металург».

* * *

                Центрфорвард збірної України Вадим Шахрайчук призначений капітаном підмосковного ХК МВД. Завданням для команди на наступний сезон її головний тренер Андрій Хомутов назвав потрапляння до десятки кращих.

Хокей на траві

                Жіноча збірна України втратила шанс пробитися до півфіналу чемпіонату Європи, що проходить в англійському Манчестері. У двох перших матчах групи В наші дівчата поступилися командам Іспанії (1:4) і Німеччини (0:7).

Легка атлетика

                Чемпіонат світу, що в суботу стартує в Японії, вже до свого старту побив рекорд за кількістю країн-учасниць. За попередні 10 світових форумів найбільше делегацій, 202, було представлено в Іспанії у 1999 році. В Осаці ж виступлять спортсмени 203 країн із 212, що входять до Міжнародної федерації (ІААФ).

                Тим часом на місці майбутніх стартів почав роботу 46-й конгрес ІААФ. У перший день на посаду президента організації на найближчі чотири роки було переобрано 74-річного сенегальця Ламіна Діака, котрий очолює «королеву спорту» з 1999 року. А президент НОК України Сергій Бубка став одним із чотирьох віце-президентів ІААФ. Крім нього, такі ж посади отримали американець Роберт Херш, англієць Себастьян Кое й Дахлан Аль-Хамад з Катару.