ХРОНІКА

26.07.2006
Баскетбол

      На юнацькому чемпіонаті Європи у дивізіоні А серед гравців віком до 18 років закінчилася друга групова стадія. Збірна України, що бере участь у розіграші місць лише з 9-го по 16-те, третій матч у квартеті Н програла росіянам — 78:95 (Максим Вільховецький — 30 очок). При цьому до великої перерви «синьо-жовті» вели в рахунку — 51:46, після третьої чверті поступалися лише одним очком, але в заключній 10-хвилинці просто «посипалися» — 8:24.

      У підсумку групу з 6 очками виграла Росія, а наша команда набрала 4 очки й посіла третє місце, пропустивши вперед ще й хорватів. Відтак сьогодні молоді українці зіграють «чвертьфінал» «втішної пульки» з ровесниками зі Словенії. А боротьбу за медалі продовжують півфінальні пари Литва — Туреччина, Франція — Іспанія.

Футбол

      Як з'ясувалося, партнером Єзерського по «Дніпру», якого Володимир ударив у роздягальні в перерві матчу на Кубок Інтертото проти «Марселя», був Руслан Костишин. «Під час першого тайму я сказав, що потрібно виконувати настанову тренера.  Костишин відповів у грубій формі. Нахабності ніколи не прощаю, тому вчинив по-чоловічому. Вважаю, що був абсолютно правий», — заявив Єзерський.

      Після цього інциденту захисника збірної України за рішенням головного тренера Олега Протасова перевели до «Дніпра-2». «Моя мета — створити сильну команду, тому мікроклімат у ній повинен бути відповідний. Єзерський допустив провину, за яку понесе заслужене покарання. У Володимира через півроку закінчується з клубом контракт, але це футболіст, якого б мені все-таки хотілося зберегти у команді», — каже Протасов.

      Водночас прес-служба «Дніпра» повідомила, що Єзерському запропонували підшуковувати собі нову команду.

* * *

      Півзахисник Сергій Шищенко підписав дворічний контракт з одеським «Чорноморцем». Досі він грав за «Іллічівець».

* * *

      Під 20-м номером за київський «Арсенал» заявлений 18-річний Валерій Заваров, який є сином головного тренера «канонірів» Олександра Заварова. Як і батько, Заваров-молодший виступає на позиції півзахисника.

* * *

      Донецький «Металург» одним з останніх відправив заявку для участі в 16-му чемпіонаті України. Як з'ясувалося, з-поміж 24 футболістів «МД» — тільки п'ятеро українців (воротар Вірт, захисники Чечер і Мельник, півоборонець Полянський, нападник Прийомов). При цьому, згідно з регламентом, одночасно на полі у складі однієї команди не може бути більше восьми легіонерів, відповідно, зі згаданої п'ятірки постійно слід тримати у грі трьох гравців.

* * *

      Французький захисник Ліліан Тюрам успішно пройшов медобстеження у «Барселоні», після чого підписав з командою дворічний контракт. До цього з «Ювентуса» в «Барсу» перейшов й італієць Джанлука Дзамбротта.

* * *

      43-річний Карлос Каетоно Беледорн Вері, більш відомий як Дунга, став новим головним тренером збірної Бразилії. Чемпіон світу 1994 року замінив на цій посаді Карлоса Альберто Паррейру. Цікаво, що досі Дунга не працював на тренерських посадах, а як гравець провів у складі «чарівників м'яча» 166 матчів і забив 11 м'ячів; більш ніж у ста поєдинках виводив команду на поле з капітанською пов'язкою.