ХРОНІКА

29.04.2006
Футбол

      Почесний президент ФК «Карпати» Петро Димінський заперечив причетність його клубу до договірного матчу з сумським «Спартаком», але «змушений визнати рішення Бюро ПФЛ, тому що всі ці скандали не йдуть на користь нашій команді» (нагадаємо, Професійна футбольна ліга позбавила львів'ян трьох очок, здобутих у дивній грі зі «Спартаком», і оштрафувала кожну сторону на 5 тис. доларів). Прес-служба клубу цитує слова Димінського: «Свою перевагу «Карпати» обов'язково доведуть на футбольному полі, а це рішення нехай буде на совісті того, хто його готував. Для «Карпат» завдання й надалі залишається одне — вийти у вищу лігу. Тому клуб, аби не створювати нездорової атмосфери навколо футболістів та тренерів, не буде оскаржувати рішення [про штрафні санкції]».

* * *

      Олександр Старков подав у відставку з посади головного тренера московського «Спартака», і рада директорів «народної команди» задовольнила його прохання. Нагадаємо, латвійський фахівець прийшов у «Спартак» перед минулим сезоном, і завдяки Старкову уславлений клуб подолав тривалу кризу й повернувся до еліти російського футболу, здобув срібні медалі національної першості. Причиною відходу Старкова зі «Спартака» називають конфлікт у клубі. Поки що замість латвійця обов'язки головного тренера виконуватиме Володимир Федотов.

Боротьба

      На чемпіонаті Європи з греко-римської боротьби, який триває у Москві, почали змагатися чоловіки, і позавчора українець Михайло Ніколаєв вийшов до фіналу в категорії до 96 кг, але у вирішальній сутичці поступився турку Хамзі Ерлікаю й отримав срібну нагороду.

Хокей на траві

      Жіноча збірна України програла і свій другий матч у групі А кваліфікаційного турніру до чемпіонату світу. Після стартової поразки британкам наші дівчата в Римі поступилися і японкам — 1:4.

Хокей

      НХЛ. Кубок Стенлі. Чвертьфінали у конференціях (серії до 4 перемог). Захід: «Сан-Хосе» — «Нешвілл» — 5:4 (хет-триком у господарів відзначився Марло; 3:1), «Анахайм» — «Калгарі» — 3:2 ОТ (3:1), «Едмонтон» — «Детройт» — 2:4 (2:2). Схід: «Тампа-Бей» — «Оттава» — 2:5 (серія — 1:3).

      Досить «Тампі» програти п'ятий матч серії в Оттаві — й чинні володарі Кубка Стенлі вилетять із його нинішнього розіграшу. Причиною чергової поразки «блискавок» «сенаторам» знову стала невдала гра воротаря, цього разу — вже Грехема, який у третьому періоді пропустив чотири шайби й був замінений на Бурка. І знову не може записати у свій актив жодного очка Руслан Федотенко. У вчорашньому поєдинку український форвард провів на льоду 15 хв. 21 сек., заробив коефіцієнт «0», кидав по воротах Емері лише раз і отримав у завершальній 20-хвилинці два малі штрафи. Під час першої «відсидки» Федота на лаві штрафників Дені Хітлі й закинув вирішальну шайбу, зробивши рахунок 3:2 на користь «Оттави».