Ну, за дітей!

07.12.2005
Ну, за дітей!

      В обох матчах 18-го туру, які було перенесено на понеділок, «сухі» перемоги здобули господарі, при цьому всі чотири голи забивали гравці, які належать «Шахтарю». Три голи побачили власне донецькі вболівальники, яких зібралося лише 8 тисяч, а Чигринський, який перебуває у запорізькому «Металурзі» в оренді, забив переможний м'яч «Дніпру».

      Зустріч чемпіонів iз ФК «Харків» було перенесено через технічні проблеми з літаком, який мав доставити гірників додому з французького Ренна (у ньому перед зльотом вибухнув один двигун, і машину довелося міняти, витрачаючи додаткові півдня). У підсумку, схоже, через зайвий день очікування у дебютантів вищої ліги зник особливий запал на протистояння з грандом. Підопічні Геннадія Литовченка, звичайно, намагалися дати бій донеччанам, але «Шахтар» мав у цей день теж додаткову мотивацію забивати голи. За три дні до гри дружина Маріуша Левандовського народила у Донецьку сина-богатиря вагою 4 кг, якого назвали Якобом. Водночас Елано, який зробив свою справу у Франції, забивши переможний гол, з чистою совістю поїхав у Бразилію, де його зустріла звістка про народження чарівної доньки. Не дивно, що латиноамериканська «колонія» «Шахтаря» вже на 23-й хвилині влаштувала імітацію колисання дитини — саме в такий спосіб стало модним присвячувати забитий гол новим татусям.

      Перед цим у швидкій, суто бразильській атаці Жадсон дав пас Матузалему, той пробив, м'яч відскочив до Брандао, який і відкрив рахунок у матчі.

      Після перерви другий гол було організовано в тій же послідовності — Жадсон розіграв кутовий з Матузалемом, і Брандао точним ударом головою робить дубль. Крапку у матчі поставив капітан донеччан Анатолій Тимощук, який виконав сольний номер зі слаломом і точним ударом з 18 метрів. До речі, на Толю з трибун у цей час дивився відомий у минулому футболіст, а нині — футбольний агент Предраг Міятович. Після гри він мав переговори з Тимощуком.

      У цей же вечір запорізький «Металург» здобув уже третю перемогу в чотирьох останніх матчах з рахунком 1:0, знову виконавши «замовлення» свого наставника. «Хай вони забивають лише один м'яч за гру, але при цьому не пропускають», — каже В'ячеслав Грозний. Сам зміст гри ще раз підтвердив, що запоріжці вже не аутсайдери. «Дніпро» ж, очевидно, чекає, коли розпочнеться нове життя з тренером Олегом Протасовим, якому обіцяють 15 млн. доларів на кадрове оновлення команди.

 

ТАБЛО

Чемпіонат України. 18-й тур. Результати понеділка:

«Шахтар» — ФК «Харків» — 3:0

      8 000 глядачів

      Голи: Брандао, 23, 52; Тимощук, 57

«Металург» (З) — «Дніпро» — 1:0

      3 500 глядачів

      Гол: Чигринський, 77

      Становище команд: «Динамо» — 48, «Шахтар» — 45, «Іллічівець» — 29, «Чорноморець», «Металург» (Д) — 28, «Волинь» — 26, «Металіст» — 24, «Ворскла» — 23, ФК «Харків» — 22, «Кривбас», «Дніпро» — 20, «Металург» (З), «Сталь» — 19, «Таврія» — 18, «Арсенал» — 17, «Закарпаття» — 11.

      Бомбардири: Брандао («Шахтар») — 12, Косирін («Металург» (Д)/«Чорноморець») — 11...